HETI AJÁNLAT: GRILLEZETT KARAJ NYÁRI ZÖLDSÉGRAGUVAL

karajzoldsegraguvalNyárvége van, ideális idő még a grillezéshez és a zöldségraguk készítéséhez, mert minden van bőven, cukkini, padlizsán, paradicsom, paprika, friss zöldfűszerek. A pácok elkészítéséhez pedig honlapunk Főzőiskola rovatában BBQ avagy útmutató a grillezéshez címszó alatt találhatnak jobbnál jobb recepteket.

 

 

 

Grillezett karaj nyári zöldségraguval

Hozzávalók:

4 csapott kiskanál grillfűszerkeverék vagy saját készítésű pác

4 evőkanál olívaolaj

4 vastag szelet csontos karaj

a körethez:

1 vöröshagyma.

3-4 evőkanál olaj

4 paradicsom

50 dkg cukkini

1 nagyobb padlizsán

2 sárga színű zöldpaprika

3 gerezd fokhagyma

1 evőkanál paradicsompüré

só, őrölt bors

fél csokor friss,

oregano

A fűszerkeveréket az olajba keverjük, vagy elkészítjük a saját pácunkat. A hússzeleteket megmossuk, leszárogatjuk, majd a fűszeres páccal alaposan bedörzsöljük. Egyenként alufóliába csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap a sütést először a köretet elkészítésével kezdjük. A zöldféléket megtisztítjuk, majd a hagymát finomra aprítjuk, és az olajon megfuttatjuk. A paradicsomokat egy pillanatra forró vízbe dobjuk, héját lehúzzuk, majd a paprikával, a cukkinival, padlizsánnal (egyiket sem hámozzuk meg) együtt nagy körömnyi kockákra vágjuk. A hagymára dobjuk és 5-6 percig pirítjuk. Zúzott fokhagymával és paradicsompürével ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a felaprított oreganóval meghintve egy –két percig még a tűzön hagyjuk.  Eközben a becsomagolt karajszeleteket közepesen forró grillserpenyőben vagy rácson 15 percig sütjük, majd kicsomagolva a mindkét oldalát megpirítjuk. A zöldségraguval tálaljuk, de sült burgonyát is kínálhatunk hozzá.

Elkészítési ideje: 30 perc + a hús pácolása