Csirke burokban, vele sült zöldségekkel

A “mind ” diéta szerint  hetente legalább  kétszer  kellene csirke- vagy pulykahúst   ennünk,   s miután a   zsiradékban sütést  kerülnünk kell,  így a sütőzacskó használatát ajánlja. Jómagam nagyon kedvelem a sütőzacskót, nincs ennél egyszerűbb  ételkészítés : csak fogjuk a csirkedarabokat,  a zöldségekből , amit van otthon,  beledugjuk, megfűszerezzük, és   magától elkészül a sütőben.  Ez így igaz, de az alapos fűszerezésre azért gondolni kell, és végén mindenképp meg kell pirítani, mert attól lesz finom pecsenye ízű.  A sok zöldség miatt más köret nem is kell hozzá, a savanyúságot  pedig  a vele sült alma  pótolja, és még valami: ez nem gyorsétel, csak egyszerűen elkészíthető,  időt kell adni neki…

Hozzávalók (2 személyre):

  •  2-3 csirkecomb
  •  őrölt bors, majoránna
  • olívaolaj
  • 2-3 közepes édes  burgonya
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 vöröshagyma
  • fél fej karalábé
  • negyed zellergumó
  • 1 alma

A csirkecombokat mossuk, és sóval, borssal, majoránnával alaposan bedörzsöljük, félretesszük, amíg a zöldségeket megtisztítjuk.  A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret , a karalábét meghámozzuk, majd  ujjnyi hosszú   és vastagságú  darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, elnegyedeljük , az almát négyfelé vágjuk, és magházát eltávolítjuk.  A csirkecombokat  olívaolajjal lekenjük, és sütőzacskóba fektetjük, a feldarabolt zöldségeket köré rakjuk, jól megsózzuk, és a zacskó száját a  hozzá mellékelt záró szalaggal  összekötözzük.  Tepsibe, vagy olyan grillrácsra fektetjük, ami alatt tepsi van, és a zacskót néhány helyen hústűvel  megszurkáljuk, hogy  a sütés közben a keletkező gőz, szét ne vesse. Sütőbe toljuk, és 1 80°C-on bő 1 órán át sütjük. Ezután, a zacskó tetejét felvágjuk, szétnyitjuk, és a húst meg a zöldséget hagyjuk megpirulni. Az alatta keletező pecsenyelével meg is locsolhatjuk, de óvatosan kell mozgatni, mert a zacskó könnyen szakad, ilyenkor jó, ha tepsi van alatta.