Édesanyám főztje

Az édesanyám főztjéről készült interjúk az elmúlt évtizedekben a Magyar Konyha és a Hagyományos és Magyar Konyha Gasztronómiai magazinok részére készültek. Mint a lapok egykori főszerkesztője szerettem volna, ha a híres férfiak szívhez szóló, mélyről jövő vallomásai nem merülnek a feledés homályába. Ezért a Babér Kiadó jóvoltából Édesanyám főztje címmel 2010-ben megjelentettem ezekből egy 40 írást tartalmazó válogatást. Miután a könyvből már csak néhány példán kapható, lassan itt, a honlapon is helyt kaphatnak a vallomások, melyek a névre kattintva elolvashatók.

Duray Miklós felvidéki politikus, író, geológus

Faludy György költő, műfordító, publicista

Jancsó Miklós filmrendező

Nemeskürty István irodalom- és filmtörténész

Várszegi Asztrik római katolikus püspök, pannnohalmi bencés főapát

Pákh Imre üzletember, műgyűjtő

Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari-díjas színházi rendező, a Nemzeti Színház főrendezője

 

Cím: Édesanyám főztje
Szerkesztő: Pákozdi Judit
Kiadó: Babér Kiadó
Megjelent: 2010-ben

Minden ízében valódi emlékkönyvet tart a kezében a Kedves Olvasó. Emlékezések gyűjteményét az egyszervolt gyermekkorról, édesbús családi történetekről, a sorsokat fordító történelem zúgásáról, az otthon semmivel sem pótolható ízeiről. Emlékkönyve ez az édesanyák kézzel írott receptjeinek, és a család féltve őrzött, itt-ott megsárgult fotóinak.

A kötet híres férfiak képekkel kísért vallomásait tartalmazza a gyermekkorról, a szülői házról, az örökre felejthetetlen otthoni ízekről. 40 édesbús visszaemlékezést olvashatunk, amelyek egyszerre engednek bepillantást egy-egy család történetébe, az elmúlt fél évszázad történelmének életükben hagyott lenyomataira, s az édesanyák, nagymamák kézzel írott receptes könyveibe.

Ez a kötet egyszerre lebilincselő olvasmány, képes album és szakácskönyv.

Az írások jeles írók, színészek, tudósok, közéleti emberek saját tollából, illetve ismert újságírók interjúiból született az elmúlt 30 év során. Visszaemlékezések, amelyekből az utódok is töltekezhetnek

40 interjú, 40+2 recept, 170 kép