Birsalmás marhapörkölt

Teljességgel ismeretlen ételről szeretnék most beszámolni, olyanról, amit elképzelni se tudunk, de ami megszólalásig hasonlít a magyar marhapörköltre. Mindezt anélkül, hogy a húson kívül bármi olyan kellene hozzá, ami ezt a jellegzetes honi ételkölteményt jellemzi. Tudom, elképzelhetetlen, magam is annak találtam, de tessék kipróbálni.

Tovább...

Tálalóban: birsalma

birsalma

Ázsiai eredetű a világon legrégebben termesztett gyümölcsök egyike: a birs. Alakja szerint lehet alma vagy körte, de egyazon kemény húsú és fanyar gyümölcsről van szó. Nyersen nem élvezhető, főzéskor mindig kell egy kis cukrot vagy mézet adni hozzá.

Tovább...

Befőzés: cékla ecetesen

hosszucekla

Fiatalító ké­pes­sé­gé­ről ke­ve­set tu­dunk, pedig a cék­lá­ban lé­vő szi­lí­cium és fol­sav sem­mi más­hoz nem ha­son­lít­ha­tóan ser­ken­ti sejt­je­ink élet­erejét. Alig van ennél olcsóbb zöldség, salátának elkészítve kitűnő, ráadásul könnyen tartósítható is. Igaz a megtisztítása kicsit nehézkes, ezért a nagy, gömbölyű céklafejek helyett vegyünk hosszúkás fajtát, hamarabb megpuhul, könnyebben kezelhető.

Tovább...

A piacon: paradicsompaprika

Elkezdődött a pa­ra­di­csom­pap­rika sze­zon. Igaz, hogy fris­sen, nyer­sen a leg­fi­no­mabb; ro­po­gós, édes, lédús, gyö­nyö­rű színű, de éppen ezért al­kal­mas a pi­rí­tott csir­ke­da­ra­bok ki­e­gé­szí­té­sé­re is. A ba­zsa­li­kom, meg a pa­ra­di­csom­lé me­di­ter­rán jelleget ad ennek a fogásnak, a lilahagyma meg nagyon is illik bele.

Tovább...

ALMA, ALMA, ALMA !!!

egyszerualmas

ALMA, ALMA, ALMA !!! 

Háziasszonyok álma a gyorsan, egyszerűen elkészíthető, olcsó sütemény. Ez az almás mindenben megfelel ezeknek a követelményeknek. Ráadásul sokáig eláll, az almának köszönhetően nem szárad ki, napokig „rájárhat” a család. Már amennyiben marad belőle.

Tovább...