Simoncsics

 

 

TÁLALÓBAN: PADLIZSÁN +1

gombastoltottpadlizsanPadlizsánt sokféleképp elkészíthetünk: leggyakrabban kirántjuk, krémet keverünk belőle vagy megtöltjük. Így a leglaktatóbb, kiváló főfogás. Most a szokványos rizses, darált húsos töltelék helyett, egy gombával, sonkával és édesköménnyel töltött változatát ismerhetjük meg.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: DIÓS, ALMÁS RAKOTT KALÁCS

diosalmasrakottkalacsKánikulában gyorsan megszárad a kalács és a vajaskifli. Kár érte. Mint ahogyan a savanykás apróbb nyári almával sem tudunk nagyon mit kezdeni. Az alábbi recept mindkettő felhasználására ad tippet.  A diós almás rakott kalács egy tartalmas leves után kitűnő második fogás, és csupa sikerélmény: hasznosítottuk a maradékot és finom édességet tálaltunk. Frissen, melegen az igazi.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: CUKKINI +1

cukkinistortacskakLassan polgárjogot nyer a cukkini a magyar konyhában. Igaz még többnyire csak kirántva kerül a tányérokba, de van, aki már megkedvelte a cukkinis spagettit, a cukkinival gazdagított lecsót, sőt az uborkával együtt kovászolódott zsenge kis cukkíniket is.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: ZÖLDBAB +1

szendvicstortaNyári vendéglátáskor szendvicset kínálni kihívás, miután előre kell elkészíteni s melegben minden gyorsan romlik, fonnyad, olvad. Ha nem akarjuk a tradicionális kolbász sajt szalámi megoldást választani kísérletezzünk egy ehhez hasonló szendvicstortával, amit a tálalás pillanatáig hűtőszekrényben lehet tartani.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: CSILLAGTÖK, MÁNGOLD + 2

sajtosrantottcsillagtokKönnyen elkészíthető, könnyen emészthető, igazi meleg nyári napokra való ételekről beszéltünk az Inforádió Tálaló műsoraiban. Ajánlatunk a csillagtök (patisszon vagy ufó) illetve a mángold.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: MÉZES POLENTA MÁLNAÖNTETTEL

malnaspolentaÍrhattam volna a polenta helyett puliszkát, és akkor kevésbé csábítónak tűnne ez a recept. Merthogy mindkét név kukoricadarát takar. Nálunk a puliszkához sok előítélet tapad, az ínséges idők a szegény ételének számított ez idáig, talán csak az erdélyi, kárpátaljai konyhában őrizte meg tekintélyét, ahol ma is mindennapi eledel.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: SÁRGABARACK + 1

sargabarackossertescombMegjelent a sárgabarack a piacon, még újdonság, de ha melegszik az idő, rohamosan érni kezd. Kényes, gyorsan romlandó gyümölcs, ezért ha lehet minél többet együnk nyersen, ha pedig megmarad, vagy már olcsó, bátran főzzünk vele. Szokatlan, és különleges ízt kölcsönöz például a húsoknak.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

30. oldal / 39