Simoncsics

 

 

TÁLALÓBAN: ÁRPAGYÖNGY +1

arpagyöngyKevesen tudják, az árpagyöngy azonos a hántolt árpával, így is kapható a boltokban. Legrégebbi kultúrnövényünk, már 6 ezer évvel ezelőtt ismerték, s a legnagyobb életerőt adó gabonának tartották. A gladiátorok például erejük, állóképességük fokozására sokat ettek belőle.

Bővebben...
 

KIBÉDI LILAHAGYMÁS PARADICSOMSALÁTA

kibediutcaKiskertemben kibédi hagymát szeretnék termelni, de ez egyelőre csak vágyálom, addig azonban keresni fogom az üzletekben, mert néhol lehet kapni. A múlt héten ugyanis Kibéden jártam, a Kisküküllő folyó mentén Erdély szívében, Szovátafürdő közelében.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: PIRÍTOTT PAPRIKÁSCSIRKE

piritottpaprikascsirkeElkezdődött a paradicsompaprika szezon. Igaz, hogy frissen, nyersen a legfinomabb; ropogós, édes, lédús, gyönyörű színű, de éppen ezért alkalmas a pirított csirkedarabok kiegészítésére. A bazsalikom, meg a paradicsomlé mediterrán jelleget ad ennek a fogásnak, a lilahagyma meg nagyon is illik bele.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: HÚSOS KARALÁBÉRAGU

husoskaralaberaguKaralábé bőven kapható szinte egész évben, de tölteni, vagy főzeléknek a zsengébb koranyári változata való. Ez a húsos fogás azonban mindaddig készíthető, amíg nem fás a karalábénk. Nagyon egyszerű elkészíteni, külsőre magyaros, ízre viszont kissé mediterrán.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: SZŐLŐ +1

szolosravioliSzőlőből, ha főzni kívánunk belőle, nagy szeműt és lehetőleg magtalant válasszunk. A magokra ráharapni például egy finom mártásban vagy töltelékben nagyon kellemetlen lehet, a szőlőszemek kimagozása pedig aprólékos, időt rabló tevékenység.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: KÖRTE +1

körteFinom, ám  érzékeny gyümölcs a körte. Szemben az almával nem tárolható sokáig, szobahőmérsékleten gyorsan romlik, a barnás foltok megjelenése azt jelzi, hogy veszít gazdag vitamintartalmából, a héjában található értékes zsírsavak oxidálódnak.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: CUKKINIKRÉMLEVES

cukkinilevesCukkiniből ilyenkor nem lehet eleget enni. Ha már kipróbáltuk a rántott, töltött, rakott, lecsós változatát, akkor ajánlom a krémlevest, ami várakozáson felül finom.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

29. oldal / 39