TÁLALÓBAN: ÖREGKRUMPLI +1
Közeledik a húsvét, a böjti időszak vége, de addig még a húsmentes ételeké a főszerep. Ezekhez keresünk mi is ötleteket. A régi krumpli adja magát, van még és laktató, a tojás jó fehérjeforrás, a friss saláta pedig a vitaminról gondoskodik.
|
Bővebben...
|
|
TOJÁSTARTÓBÓL A KISKERTBE
Tavaly nagyszerű paradicsomtermés volt a kiskertemben, el is tettem néhány szép példány magjait megszárítva tavaszra, hogy majd elszórom a kertben. Valakitől hallottam, hogy palántázásra kiválóan használható a papundekli tojástartó. Éppen volt egy kéznél, gondoltam kipróbálom. Itt látható az eredmény, a módszer pedig a következő. A tojástartós palántázás nem bonyolult művelet.
|
Bővebben...
|
HETI AJÁNLAT: ARANYGALUSKA SÁRGABARACK-TÖLTELÉKKEL
Aranygaluskával folytatjuk a hús nélküli ételek sorát, noha ez a finom kelt tészta nem tartozik a klasszikus böjti eledelek közé. Ám egy kiadós zöldséges, babos leves után jó választás lehet ilyenkor második fogásnak.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: KRUMPLISALÁTÁK + 1
Húsvétra készülődve nem árt számba venni, hogy a krumplisalátának hányféle készítési módját ismerjük, és nem érdemes-e idén a megszokottak mellett valamilyen új formában is feltálalni. Mire eljön az ünnep, nagyon sokféle zöldfűszer kapható már, üde, friss ízükkel és színükkel nagyon illenek a tavaszi fogásokhoz.
|
Bővebben...
|
|
HETI AJÁNLAT: BROKKOLIS HALRAGU
Tart a böjti időszak, mi pedig folytatjuk hús nélküli ételajánlataink sorát. Halat enni ilyenkor megengedett, sőt ajánlatos is, mert fehérjére szüksége van a szervezetünknek. Sokféle hal kapható frissen és mélyhűtve is. Hazai és tengeri egyaránt.
|
Bővebben...
|
KISKERTEMBEN KIBÚJT A MEDVEHAGYMA
Igaz, én egész medvehagyma mezőre számítottam, hiszen tavaly már volt néhány tővel, és úgy tudni, ahol megtelepszik, ott gyorsan önmagától elszaporodik. Most viszont csak néhány levélke dugta ki a fejét a földből. Utánaolvastam a „szakirodalomban”, mi lehet az oka?
|
Bővebben...
|
HETI AJÁNLAT: FOKHAGYMÁS, TEJSZÍNES GOMBATOKÁNY
Ígéretünkhöz híven továbbra is keressük azokat a húsmentes ételeket, amelyek megfelelnek egy kiadós főfogásnak ilyenkor böjt idején. A gomba hálás alapanyag, mert kiadós, laktató és fehérjét is tartalmaz. A belőle készült tokányt a hagyományos népi ételeink között is megtalálhatjuk persze tejszín nélkül. Erdélyben és a csángó konyhákon puliszkát kínálnak hozzá. Receptjét a túros puliszka leírásánál olvashatják.
|
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>
|
21. oldal / 39 |