TÁLALÓBAN: DIÓ + 1
Bécsi kocka így kimondva nekem olyan, mint a bécsi keringő: légies, lágy, finoman elegáns. Pedig lehet, hogy nem is bécsi. Ki tudja? És ki tudja megcsinálni? Nagyanyáink kézzel írott receptjei között biztos megvan a leírása, gyerekkoromban én még ettem otthon.
|
Bővebben...
|
|
TÁLALÓBAN: CSIRKECOMBOK + HETI AJÁNLAT
Az Inforádió Tálaló legutóbbi adásában csirkecombokból készült recepteket ajánlottunk. Heti ajánlatunk is elkészíthető csirkecombokból mivel a csirkecomb kevésbé száraz, mint a csirkemell és árban is olcsóbb. A most közreadott recepteket indiai-ceyloni utazásaim során gyűjtöttem évekkel ezelőtt. Az elkövetkező hónapok során terveim szerint rendszeresen olvashatnak ebből a gyűjtésből származó recepteket.
|
Bővebben...
|
KISKERTEMBEN BETAKARÍTÁS
Amit a forró nyár tönkre tett, a jótékony ősz igyekezett rendbe hozni a kiskertben. Kizöldültek és megsokasodtak a zöldfűszerek, rengeteg zöldpetrezselymet, kakukkfüvet, tárkonyt, majoránnát sikerült leszednem.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: CSIRKECOMB +1
Csirkecombokat nem csak rántva, piros ropogós pecsenye formájában tálalhatjuk. Párolva, pikás diós, tejszínes, boros mártásban legalább akkora gasztronómia élményt jelenthet, különösen a könnyű fogásokat kedvelőknek.
|
Bővebben...
|
|
HETI AJÁNLAT: GÖNGYÖLT MALACPECSENYE
Malachúst már nem csak szilveszter előtt lehet kapni. Ha látunk a hentesnél, vegyük meg, és próbáljunk belőle töltött göngyölt pecsenyét sütni. A tölteléknél akár improvizálhatunk is.
|
Bővebben...
|
HETI AJÁNLAT: NÁPOLYI RAKOTTAS
Tepsiben sült rakott fogások mindig sikeresek. Az olasz konyhának meg kiváltképp. Paradicsom még van bőven és olcsón, friss spenót is kapható, nem jelenthet nagy gondot ennek a rakottasnak az összeállítása. Fantasztikus illata már sülés közben megmozgatja az ízlelőbimbókat.
|
Bővebben...
|
ÚJ SZEZON, ÚJRA BEFŐZÉS: KETCHUP HÁZILAG
Meghódította a világot, gyökeret vert nálunk is, szeretjük a ketchup-ot, nincs ezen mit tagadni. (Talán éppen ezért írhatnánk már végre kecsapnak!) Sokféle változata kapható, nem is olcsó mulatság, érdemes megpróbálni a házi készítésével. Ennek azaz előnye is megvan, hogy mindenki a saját szája íze szerint ízesítheti: édesebbre, erősebbre-fűszeresebbre.
|
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>
|
28. oldal / 39 |