HETI AJÁNLAT: TÖKMAGOS SÜTŐTÖK-KRÉMLEVES
Most ugyan nem a "hivatalos" sütőtök szezon van (ami ugye a Halloween miatt október vége) és nem csak lámpást készíthetünk belőle. A sütőtök nagyszerű megsütve, de különleges krémlevest is főzhetünk belőle. Már szinte divatról is beszélhetünk, az éttermek étlapjain ugyanis gyakran találkozunk sütőtökkrém-levessel. Ideje, hogy otthon is megpróbálkozzunk vele.
|
Bővebben...
|
|
KÓKUSZOS CSIGA - LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE
Kókuszreszelék mindig kapható, ezért télen, friss gyümölcs híján kiváló süteményízesítő. A kókuszdió a trópusi vidékeken élő kókuszpálma termésének a magja, kemény héja alatt található a fehér bélszövet, amiből készül a reszelék. 10 dekája 604 kalóriát, 5,6 g fehérjét, 6,4 g szénhidrátot, valamint 68 g zsírt tartalmaz, és van benne kalcium, vas, kálium, foszfor, nátrium, magnézium.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: AVOKÁDÓ +1
Kettévágva az avokádó húsa könnyen elválik a magjától, és krémmé keverhető, de bőrre kenve ránctalanító, bőrpuhító, az ekcéma és a pikkelysömör tüneteit enyhíti. Elfogyasztva az inzulinszintet csökkenti, a soványság és a táplálkozási rendellenességek egyik hathatós orvossága, az alultápláltak csodaszere. Különleges cukortartalma megszünteti a fáradságot, fokozza a koncentrálóképességet, éberséget, és még a fogyókúrázóknak is segít az állati zsírokat helyettesíteni. Kitűnő antioxidáns, immunerősítő, különösen a rák leküzdésében eredményes.
|
Bővebben...
|
HETI AJÁNLAT: A BOLDOGÍTÓ CÉKLA
A folsav hiánya a leggyakoribb vitaminhiány, a vörös cékla pedig hihetetlenül gazdag folsavban, 1 grammjában 1 mg folsav van, ami világrekordnak számít. A folsav serkenti a hormonok és többek között a jó közérzetért felelős dopamin és noradrenalin termelését. A neurobiológusok szerint e nélkül nincs boldogságérzés, eufória.
|
Bővebben...
|
|
HETI AJÁNLAT: PROVANSZI BABGULYÁS
Joggal tartjuk magyaros ételnek a babgulyást, hiszen nemzeti eledelünk a gulyás és a főtt bab házasságából született. Laktató, férfias étel, amit jelentős kalóriatartalma miatt téli hidegben és fárasztó munkák idején szokás készíteni. Nagy meglepetés, hogy a francia konyhán is találkozhatunk vele, amolyan mediterrán módra fűszerezve: paprika helyett paradicsompürével, kakukkfűvel ízesítve olajbogyóval meg padlizsánnal gazdagítva, némi vörösborral megbolondítva.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: MÉZ +1
A hagyományos magyar konyhában nem szokatlan a friss saláta és a kisütött szalonna párosítása. Igaz nem télen, hanem május–júniusban, a salátadömping idején. A legtöbb népi ételeket tartalmazó szakácskönyvben találkozhatunk például az öntött saláta receptjével.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: SAVANYÚKÁPOSZTA +1
Tudták-e, hogy annyi minden mellett a savanyúkáposztát is a kínaiak találták fel? Ha ezt nem is, de azt tudni kell, hogy megerjesztett káposztában jelen vannak a B 12 vitamin felbecsülhetetlen értékű molekulái.
|
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>
|
24. oldal / 39 |