Simoncsics

 

 

TÁLALÓBAN: KORIANDERMAG +1

korianderestojassalataMindenki azt hiszi, hogy ez az erős aromájú fűszernövény valahonnan egzotikus tájakról került hozzánk. Pedig nálunk is mindenütt megterem kiskertekben, de még cserépben is. Zöldje, termése egyaránt felhasználható, előbbiről már írtunk, most a magon van a hangsúly.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: DUPLAHAGYMÁS TÁRKONYOS CSIRKE

duplahagymascsirkeTárkony még fellelhető a piacon, de cserepes zöldfűszerként is árulják az üzletekben. Az erdélyi konyhában kedvelt tárkonyos ételek általában pikánsak, többnyire ecettel ízesítik őket. Itt most az ecetet a bor helyettesíti, ami a mézzel és párolt hagymák zamatával együtt nagyszerű ízkombinációt alkot. Elkészítése még a kezdőknek sem okozhat problémát.

Bővebben...
 

KI EMLÉKSZIK AZ ABÁLT SZALONNÁRA?

abaltszalonnaTápiószentmártonban volt legutóbb hurkafesztivál, melyről a Hírtv Soroló magazinja is beszámolt. Az adásban megszólaltatott zsűritag igencsak bajban volt, hogy a versenyben szereplő hurkákon kívül kínált egyéb finomságok közül melyiket is válassza. A felsorolásban szerepelt az abált szalonna is, de ki emlékszik már az abált szalonnára, vagy ahogy egyes vidékeken nevezik a "kövesztett" szalonnára?

Bővebben...
 

OTTHON IS KÉSZÜLHET KOLBÁSZ

nyerssutnivalokolbaszKolbásztól, helyesebben a csabai kolbászfesztiváltól volt hangos a sajtó pár hete. És kinek ne futna össze a nyál a szájában egy jó kis házi sült kolbász gondolatára? Én is előkerestem a családi receptet, ami szerint készül nálunk évtizedek óta a kolbász, és amit nemzedékek adnak kézről kézre ma is. Ráadásul nem kell disznót vágni ahhoz, hogy kolbászt készíthessünk. Mi is vásárolt húsból csináljuk már jó ideje.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: ADVENTI SÜTEMÉNYEK +1

vorosborosnyulAz Inforádió legutóbbi adásában adventi süteményeket ajánlottunk hallgatóink, olvasóink figyelmébe. Dióval, mandulával természetesen nemcsak finom süteményeket lehet készíteni. A magvak nagyon is jól illenek húsokhoz. Például az alábbi nyúlpecsenyéhez.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: CSIRKEMÁJ +1

Az Inforádió legutóbbi Tálaló adásában csirkemájjal készíthető recepteket ajánlottunk. Az adásban az is elhagzott, hogy a klasszikus levesbetétnek tekinthető májgombóc receptjét nem ismertetjük, mert azt úgyis mindenki tudja. Olvasóink jelzése alapján azonban most mégis úgy döntöttünk, hogy közreadjuk, mivel úgy tűnt mégsem mindenki tudja hogyan kell ezt elkészíteni. Az adásban elhagzott recepteket a mellékelt Tálaló linkre kattintva közvetlenül érhetik el.

Bővebben...
 

TÉSZTA HÁZILAG, KÉZZEL

gyuras4Nemrégiben szőlős metéltet kínáltunk heti ajánlatunkként. Manapság természetesnek vesszük, hogy lemegyünk a boltba és veszünk egy zacskó száraztésztát. Ki látott manapság már tésztát saját kézzel gyúró háziasszonyt? Talán már nem is nagyanyáink, hanem dédanyáink csinálták még így. Miért is ne vállalkozhatnánk magunk is erre egy olyan időszakban, amikor felértékelődik - sőt ma már divatos is a "home made" azaz házilag készített vagy a kézműves termék?

Bővebben...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

26. oldal / 39