Simoncsics

 

 

HETI AJÁNLAT: FARSANGI VENDÉGVÁRÁS

popcornTart még a farsang, várhatóak még olyan családi, baráti, közösségi összejövetelek, ahol sok ember fordul meg és épp ezért nem megetetni kell őket, hanem valami harapnivalót kell csak kínálni. Sajtos vendégvárónk készítését a Főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre követhetik nyomon. Ajánlatunk még néhány pattogatott kukorica variáció, amit éppen olyan gyors és könnyű otthon előállítani, mint lemenni a boltba, kiválasztani a megfelelő ízesítésűt a polcról, sorba állni és fizetni érte.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: NARANCS +1

narancsosszarvasermekEzúttal merész receptet választottunk, szarvasfilét narancsmártással, kifejezetten ünnepi alkalomra. Vadhúst ritkán veszünk, és nemcsak azért mert drágának tartjuk, hanem mert bizonytalanok van az elkészítését illetően. A receptet elolvasva azonban kiderül, hogy semmivel sem bonyolultabb, mint bármilyen más húsos fogás.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: NARANCS +1

narancsokHeti +1 ajánlatunk az angol konyha egyik téli klasszikusa. Magyaros ízvilágtól eltérő, sűrű, kicsit édes, pikáns leves. Előre elkészítve hideg napokon csak arra vár, hogy felmelegítsük és ropogós friss kenyérrel minél előbb megegyük. Kisérletezzünk bátran vele! Narancsbóll készített  az Inforádió műsorában elhagzott egyéb receptajánlatunk a mellékelt TÁLALÓ linkre kattintva közvetlenül érhető el.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: CHAI LATTE

chailateTrendi fiatalok (és nem csak fiatalok) jól tudják mit jelent ez a két misztikus szó: Chai Latte (csaj-latte). Magyarul fűszeres tejes teára fordítható, melynek hazája India.  Olyan baráti találkozók, beszélgetések alkalmával kínáljuk a vendégeknek, amikor  csak ropogtatnivalót, vagy sütemény teszünk az asztalra. Vacsorához, ebédhez nem illik. Csak frissen készítve jó. Természetesen ahány ház annyi szokás alapon számos változata létezik, mindenki kísérletezhet ízlése szerint.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: OLIVÁS CSIRKE

olivascsirkeEzúttal egy marokkói ihletésű, a  mienktől eltérő ízvilágú, kicsit fűszeresebb, kicsit illatosabb fogást ajánlunk. Ám ha  elolvassák, kiderül, elkészítése semmivel sem bonyolultabb, mint a mi paprikás csirkénké, ám meglepetésként fog hatni, ha vasárnap ezt tesszük az asztalra. A kétféle olajbogyó pedig nem csak ízével ,de látványával gazdagítja az ételt. Párolt rizs illik hozzá köretnek.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: SÁRGARÉPA + 1

sargarepasrizsIlyenkor télen óriási segítség a szervezetünknek a sárgarépa. Két létfontosságú hatóanyaga közül az egyik az A vitamin előalakja a bétakarotin , ebből annyit tartalmaz egyetlen szál sárgarépa, mint egy egész A vitamintabletta, és akkor még nem is beszéltünk extrém mennyiségű szélén tartalmáról, ami az immunrendszerünk legfőbb támogatója. A jótékony rost pedig szinte ráadás. A sárgarépa finom és igazán olcsó. Nyersen is elropogtatható, de az unalmas párolt rizst is „tartalmasan” feldobhatjuk vele.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: FÁNKOK +1

farsangifánkA néphit szerint fánkból sokat kell sütni, mert a farsangi nagyevések az aktuális év bőségét is jelzik. A fánk szapora étel, mert sülés közben térfogat a megsokszorozódik. Eredetéről többféle jópofa történet is született az idők során.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

23. oldal / 39