HETI AJÁNLAT:
CITROMHABOS PISKÓTATEKERCS
A piskótatekercs könnyű sütemény, ami az elkészítését illeti, és noha az alábbi citromkrémmel töltve már nem tartozik a kifejezetten „kímélő" édességek közé, krémessége miatt mégis könnyűnek érezzük. A nehéz ünnepi sütemények után üdítő befejezése lehet egy vasárnapi ebédnek.
|
Bővebben...
|
|
Karácsonyra mandulás ropogós
Karácsony előtt jól jön minden olyan sütemény receptje, amit előre, akár nagyobb mennyiségben is el lehet készíteni, mert sokáig eláll, ráadásul eltér a megszokott édességektől. A mandulás ropogós pontosan ilyen, száraz, finom, illatos ropogtatni való. Ha ilyenkor megsütjük, akár Újévig lesz mit kínálni a vendégeknek.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: CSIRKEMÁJ + 1
A tél a pástétomok ideje. Az ideális ilyenkor novemberben az lenne, ha libamájból készíthetnénk, de mert az rendkívül drága holmi, csirkemájjal is helyettesíthetjük. Az ízesítése hasonló a klasszikus libamájpástétoméhoz, ropogós pirítósra kenve tökéletes hideg téli vacsorára való.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: WORCESTERSHIRE MÁRTÁS + 1
A szardella és a tamarind mellett ecet, melasz, fokhagyma, vöröshagyma, szója, chili és még számtalan fűszer kombinációjából született ez a világszerte ismert ételízesítő szósz. Worcestershire-nek írjuk, vuszter-nek ejtjük. nem csak mártásokat, húsokat, hanem tartalmas leveseket is nagyszerűen ízesít.
|
Bővebben...
|
|
ÉDESANYÁM FŐZTJE
VIDNYÁNSZKY ATTILA
Karácsony közeledtével VidnyászkyAttilával a Nemzeti Színház főrendezőjével szülőföldjének, Kárpátaljának, és családjának karácsonyi szokásairól, édesanyjának főztjéről beszélgettem. A cikk megjelent a Magyar Konyha ez évi karácsonyi számában. Az írást az Édesanyám főztje linkre kattintva olvashatják. |
JÓ KIS RÉGI RECEPT
Sok olyan régi fogást őrizünk az emlékezetünkben, amit ma is szívesen megkóstolnánk. Bizonyára az egyszerűségük, szegényességük, vélt vagy valós korszerűtlenségük miatt kophattak ki a konyhánkból. Mégis sokan vannak, akiknek a már a nevük hallatán is összefut a nyál a szájukban. Ilyen „divatból kiment” recepteket szeretnénk feleleveníteni.
|
Bővebben...
|
KÁRPÁTALJAI KOSTOLÓ
A Kárpátok dús lejtőin legelésző tehenek, juhok mindig bőségesen ellátták az ott élőket jó zsíros tejjel, vajjal, túróval. Nem véletlen, hogy a legkedveltebb helyi fogások ezekkel készülnek. A kukoricadarából főzött puliszka túróval lerakva messze földön híres fogás. A kárpátaljai konyha hagyományos ételeiről a Magyar Konyha legutóbbi 2016 októberi számában írtam bővebben. Évekkel ezelőtt Kárpátaljai kóstoló címmel könyvem is jelent meg róluk, aminek bővített újrakiadását most tervezzük.
|
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
|
1. oldal / 39 |