Simoncsics

 

 

TÁLALÓBAN: CSIRKECOMBOK + 1

kertigombastoltottcsirkeMiközben új, ismeretlen receptekre vadászunk, elfelejtkezünk az olyan jól bevált, igazán finom fogásokról, mint a gombás töltött csirke (és inkább comb, mint egész madár, mert könnyebben tölthető, szebben süthető, tálalható). Pedig ez minden évszakban idényszerű lehet egy friss salátával, prímőr  zöldségkörettel, vagy éppen a töltelék újfajta ízesítésével. Ezúttal a hagyományos gombás töltelékbe a kertből szedett friss zöldfűszereket aprítottam. Mindent, amit csak találtam: metélőhagymát, petrezselymet, kakukkfüvet, majoránnát, oregánót, és egy-két zsályalevelet is.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: ÚJHAGYMÁS PITE

ujhagymaspiteA tavasz biztos hírnöke az újhagyma, ami vajas kenyérhez, hideg falatokhoz frissen el- ropogtatva a legfinomabb. Ám a kissé már megfejesedett példányokból pompás kelt pitét készíthetünk, ami egy leves után, másik fogásként is kínálható, de még különleges vendégvárónak is beillik.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: SÜLT CÉKLA KRÉMLEVES

sultceklalevesVárjuk ugyan a tavaszt, de szeretnénk elkerülni a tavaszi fáradtságot. Ehhez sok zöldfélét kéne ennünk, de a primőr még drága és korai termeléséhez joggal feltételezhetően sok vegyszerre volt szükség. Van azonban néhány zöldség, ami olcsón beszerezhető és még hosszú ideig rendelkezésünkre áll.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: MEDVEHAGYMÁS METÉLT

medvehagymasmeteltMedvehagyma rajongó vagyok, és mióta kiskertembe becsalogattam helyesebb beköltöztettem néhány hagymáját, alig várom, hogy levelei kibújjanak, és szedhetőek legyenek. Idén elhatároztam, valami új formában próbálom ki, ami nem leves, nem krém, nem saláta, és nem is pogácsa. Sárgarépával és szárzellerrel társítva metéltet készítettem belőle, ami igazán gyors, üde, tavaszi fogássá sikeredett.  Így egyszerűen is nagyon finom volt, de reszelt parmezánnal megszórva, vagy natúr sültek esetleg csirkemellfilé mellé köretként is tálalható. További medvehagymás recepteket a keresőbe beírva találhatnak. Ne hagyják ki.

Bővebben...
 

LÉPÉSRŐL LÉPESRE: KAKAÓS CSIGA

kakoscsigaNincs gyerek, aki ne rajongna a kakaós csigáért. A boltokban kapható ínycsiklandó kakaós sütemény ára elég nagy, igaz a mérete is, ami viszont nem biztos, hogy előny. A gyerekeknek egyszerre sok, és a széleit, ahová nem jutott elég töltelék, nem rágcsálják el szívesen. (Még mi a felnőttek is csak azért esszük meg, mert sajnáljuk kidobni.) Éppen ezért célszerűbb, kiadósabb és olcsóbb otthon sütni egy nagy tepsi kakaós csigát, annyi töltelékkel és olyan méretben, ahogy nekünk tetszik.

Bővebben...
 

KEZDŐKNEK IS: SAJTOS PIRÍTÓS

sajtospiritosKezdőknek is bátran ajánlható kitűnő és roppant egyszerűen elkészíthető vendégváró meleg falat a sajtos pirítós.   Biztos siker, mert ínycsiklandó illata betölti az egész lakást, nem lehet ellenállni neki. Érdemes ezért nagyobb adagot készíteni, sőt a krémből és kenyérből még tartalékolni is, mert valószínű mindenki repetázni akar.  Remek borkorcsolya, de még tinédzser bulikon is sikert arat. Nem beszélve arról, hogy finom és mutatós levesbetétként is szolgálhat.

Bővebben...
 

HÚSVÉTRA KÉSZÜLVE (3): FONOTT KALÁCS

husvetikalacsSzép hagyomány, hogy a húsvéti sonkához nem kenyeret, hanem kalácsot kínálunk. Természetesen ebbe kevesebb cukor kell, mint az édes kalácsokba, de nem kell feltétlenül sósnak lennie. A kalácstészta úgy jó, ha megőrzi lágy, finom ízét. Süthetjük szögletes formában is, vagy simán megfonva, de mutatósabb lesz, ha a tésztát megfonjuk, és kerek koszorút formálunk belőle. A közepére színes főtt tojásokat halmozhatunk, a húsvéti asztal dísze lesz.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

10. oldal / 39