TÁLALÓBAN: ÚJKRUMPLI + 1
A ropogós újkrumpli megjelenése a biztos jele annak, hogy közeleg a nyár. Az első apró szemeket legjobb ropogósra sütni, és salátával elcsemegézni. A ropogósra sütés egyszerűen hangzik, de nem mindenkinek sikerül. Itt a biztos módszer. Ehhez az újkrumplit meg sem kell tisztítani, csak jól megmosni, és durva konyharuhával vagy kefével az apró héjdarabokat ledörzsölni róla.
|
Bővebben...
|
|
TÁLALÓBAN: PARAJ + 1
Paraj vagy spenót édes mindegy annak, aki nem szereti ezt a zöldfélét. Ha mégis szeretnénk belecsempészni a családi ételválasztékba, akkor ne a főzelékkel próbálkozzunk, hanem egy olyan formával, amit egyébként örömmel megesznek a legtöbben. Például a galuskával.
|
Bővebben...
|
HOGY A GYEREK IS MEGEGYE: KELKÁPOSZTA
A kelkáposztát a legtöbb gyerek nem szereti, különösen nem főzelék formájában. Ez nem csak a közétkeztetés problémája, hanem a családoké is. Érdemes tehát úgy elkészíteni, hogy az új étel ne is emlékeztesse őket erre. Ha például ezt az inycsiklandó, pirosra sült, tepsiből tálalt fogást megkóstolják, van rá esély, hogy megváltozzon a véleményük.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: HÚSVÉTI MARADÉKOK + 1
A leggyakoribb eset, hogy az ünnepre vásárolt füstölt sonkából marad egy darab, ezt és a felszeletelésnél leeső maradékot sonkás kockaként értékesíthetjük a legkönnyebben. Noha az alapreceptet feltételezhetően sokan ismerik, ezt durumlisztből készült és tortaformában sütött változatát mégis közérdeklődésre érdemesnek tartom.
|
Bővebben...
|
|
HETI AJÁNLAT: RIZSLEVES
A most közreadott recept egy régi családi klasszikus, amihez akkor nyúltak, ha kifogytak más hozzávalókból, vagy az ötletekből. Feri bácsi levesének hívták, ő volt maI szóval élve az „ötletgazda”.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: RECEPTEK SÖRREL + 1
Csülköt sütni mindig aktuális, mindig sikerre számíthatunk vele. Ráadásul egy nagyobbacska már egy hattagú társaságnak is elég. Télen párolt káposztával, savanyúsággal, tavasztól őszig idény zöldségekkel vagy friss salátával tálalhatjuk.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: KRUMPLISALÁTÁK + 1
A húsvéti sonka mellé krumplisaláta is kívánkozik. Klasszikus készítési módja, hogy a karikákra vágott, főtt kifliburgonyát valamilyen kellemesen pikáns ecetes salátlével íztesítjük és lilahagymával, főtt zellerrel, esetleg almával gazdagítjuk. Mai salátánk ettől eltér, mert húslevesben pácolódik és a várva várt tavaszt idézve friss uborkával, paprikával és madársalátával keverve tálaljuk.
|
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
|
3. oldal / 39 |