TÁLALÓBAN: SZŐLŐ + 1
Ideális őszi táplálék a szőlő, nemcsak gyümölcsként, hanem gazdag saláták összetevőjeként is. Mai salátánk buggyantott tojással, frissen sült hússzelettel könnyű vacsoraételként is tálalható. A szőlő tartalmazza a B vitamin valamennyi fajtáját, de C-vitamin, karotin, biotin, mangán és magnézium és sok rost van benne.
|
Bővebben...
|
HETI AJÁNLAT: GRILLEZETT KARAJ NYÁRI ZÖLDSÉGRAGUVAL
Nyárvége van, ideális idő még a grillezéshez és a zöldségraguk készítéséhez, mert minden van bőven, cukkini, padlizsán, paradicsom, paprika, friss zöldfűszerek. A pácok elkészítéséhez pedig honlapunk Főzőiskola rovatában BBQ avagy útmutató a grillezéshez címszó alatt találhatnak jobbnál jobb recepteket.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: CSILLAGTÖK + 1
Ritka szép nevű zöldségféle a csillagtök. Kedves kerek kobakjai egész nyáron kelletik magukat, de bármennyire is hívogató és olcsó, a magyar konyhán csak nem akar meghonosodni. Jó néhány éve próbálkozom már különböző elkészítési módjaival, és igyekszem rábeszélni az ismerősöket, de legtöbbjük csak a rántott változatig jut el. Az idei nyár felfedezése, hogy tárkonnyal, tejföllel finom, könnyű főzelék készíthető belőle.
|
Bővebben...
|
|
TART A BEFŐZŐSZEZON: ŐSZIBARACK
Meglepően olcsó és sok őszibarack kapható még mindig. A finom, zamatos hazaihoz csak most juthatunk hozzá, ezért aki őszibarack rajongó, annak érdemes eltenni. Igaz, hogy kell hozzá némi cukor, de még mindig sokkal értékesebb desszert lesz a téli napokon, mit az édes, csokis szénhidrát dús sütemények. Most egy roppant egyszerű befőzési móddal ismerkedhetnek meg.
|
Bővebben...
|
GYÍMESI CSÁNGÓK KENYERE
A gyímesiek krumplis kenyere kívülről étvágygerjesztő, belül lyukacsos, ruganyos, ízes, s ezt a tulajdonságát egy héten át megőrzi. Nem hasonlít a hazai, könnyű fehér kenyérre. Még apró krumpli darabkák is látszanak benne, nagyot lehet bele harapni, „teste” van, de nem nehéz. A festői gyimesi hegyek között, fekvő Muhos patakán, ahová nem vezet már csak földút, és a lovak és terepjárók is nehezen jutnak fel Bodor Erzsike meg is mutatta, hogyan készíti el az asszonyokkal. Itt még természetesen kemencében sütik a kenyeret, egyszerre egy egész hétre valót, és mindig ezt a krumplisat. Fel nem cserélnék semmivel.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: CUKKINI + 1
Cukkiniből mindig túl sok terem. Ha már ettük sütve, főzve, panírozva, olaszos tésztán, akkor jöhet sütemény alakban. Heti ajánlatunk egy ilyen süteményhez ad ötletet, ami kíváló a mindennapi kávéhoz, teához sőt cukormázzal még vendégváráshoz is kíválóan megfelel.
|
Bővebben...
|
|