Simoncsics

 

 

TÁLALÓBAN: KÖRTE + 1

kortefelvagvaAromás, édes íze miatt a körte ideális alap - ha már ételkészítésről beszélünk -_ kompótok, desszertek, gyümölcssaláták összeállításához. Sósan kevésbé fordul elő, pedig vannak rá jó példák, honlapunk keresőjébe beírva találnak ilyeneket. Ma például a keményebb példányokat húsos szalonnával társítva különleges, laktató vacsoraételt ajánlunk.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: SZŐLŐ + 1

szolofurtIdeális őszi táplálék a szőlő, nemcsak gyümölcsként, hanem gazdag saláták összetevőjeként is. Mai salátánk buggyantott tojással, frissen sült hússzelettel könnyű vacsoraételként is tálalható. A szőlő tartalmazza a B vitamin valamennyi fajtáját, de C-vitamin, karotin, biotin, mangán és magnézium és sok rost van benne.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: GRILLEZETT KARAJ NYÁRI ZÖLDSÉGRAGUVAL

karajzoldsegraguvalNyárvége van, ideális idő még a grillezéshez és a zöldségraguk készítéséhez, mert minden van bőven, cukkini, padlizsán, paradicsom, paprika, friss zöldfűszerek. A pácok elkészítéséhez pedig honlapunk Főzőiskola rovatában BBQ avagy útmutató a grillezéshez címszó alatt találhatnak jobbnál jobb recepteket.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: CSILLAGTÖK + 1

tarkonyoscsillagtokRitka szép nevű zöldségféle a csillagtök. Kedves kerek kobakjai egész nyáron kelletik magukat, de bármennyire is hívogató és olcsó, a magyar konyhán csak nem akar meghonosodni. Jó néhány éve próbálkozom már különböző elkészítési módjaival, és igyekszem rábeszélni az ismerősöket, de legtöbbjük csak a rántott változatig jut el. Az idei nyár felfedezése, hogy tárkonnyal, tejföllel finom, könnyű főzelék készíthető belőle.

Bővebben...
 

TART A BEFŐZŐSZEZON: ŐSZIBARACK

oszibefottMeglepően olcsó és sok őszibarack kapható még mindig. A finom, zamatos hazaihoz csak most juthatunk hozzá, ezért aki őszibarack rajongó, annak érdemes eltenni. Igaz, hogy kell hozzá némi cukor, de még mindig sokkal értékesebb desszert lesz a téli napokon, mit az édes, csokis szénhidrát dús sütemények. Most egy roppant egyszerű befőzési móddal ismerkedhetnek meg.

Bővebben...
 

GYÍMESI CSÁNGÓK KENYERE

gyimesikenyerA gyímesiek krumplis kenyere kívülről étvágygerjesztő, belül lyukacsos, ruganyos, ízes, s ezt a tulajdonságát egy héten át megőrzi. Nem hasonlít a hazai, könnyű fehér kenyérre.  Még apró krumpli darabkák is látszanak benne, nagyot lehet bele harapni, „teste” van, de nem nehéz. A festői gyimesi hegyek között, fekvő Muhos patakán, ahová nem vezet már csak földút, és a lovak és terepjárók is nehezen jutnak fe­l ­­Bodor Erzsike meg is mutatta, hogyan készíti el az asszonyokkal. Itt még természetesen kemencében sütik a kenyeret, egyszerre egy egész hétre valót, és mindig ezt a krumplisat. Fel nem cserélnék semmivel.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: CUKKINI + 1

cukkiniCukkiniből mindig túl sok terem. Ha már ettük sütve, főzve, panírozva, olaszos tésztán, akkor jöhet sütemény alakban.  Heti ajánlatunk egy ilyen süteményhez ad ötletet, ami kíváló a mindennapi kávéhoz, teához sőt cukormázzal még vendégváráshoz is kíválóan megfelel.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

7. oldal / 39