Simoncsics

 

 

TÁLALÓBAN: HÚSVÉTRA KÉSZÜLŐDVE (SONKAFŐZÉS)

sonkaA húsvéti fogások királya a sonka. Már a kiválasztása is fontos, a legjobb a hagyományosan pácolt és lassan füstölt parasztsonka. A gyorspácban tartósított sonkákat kerüljük, e pácok összetétele erősen vitatható.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: BOR + 1

boroscsirkeHa kampányolni szeretnék az egészséges ételek mellett, nem lenne jobb választásom a mainál, holott egy nem túl bonyolult tepsis csirkecomb receptről van szó, mely nyugodt szívvel kezdőknek is ajánlható.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: NARANCS + 1

narancsosturopudingIlyenkor télvégén, a nedves, fázós időben a narancs a legjobb választás. Jelentős C-vitamin tartalma segít a megfázás megelőzésében, erősíti az immunrendszert, elűzi a fáradtságot. A narancs megfizethető és bárhol kapható. Az alábbi recept többszörösen is sikerre számíthat: narancsos, édes, krémes, és ha jól sikerül, még szemet gyönyörködtető is.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: FÁNKOK + 1

farsangifankFánkból sokat kell sütni - tartja a néphit, mert a farsangi nagyevések az aktuális év bőségét is jelzik. A fánk szapora étel, mert sülés közben térfogata megsokszorozódik. Eredetéről többféle jópofa történet is született az idők során.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: KENYÉR + 1

diosrozsoskenyerKenyérsütőgépben szinte gyerekjáték kenyeret sütni, ráadásul sokfélét kipróbálhatunk. Ha például vendégeket hívunk, többféle kenyeret is süthetünk, szokatlan fűszeres és magos ízesítéssel. Időzítsük úgy, hogy az utolsó a látogatók megérkezésére készüljön el. A frissen sült kenyér illata, mindenkit levesz a lábáról.

Bővebben...
 

CSÁNGÓ GALUSKA A CSÁNGÓ BÁLON

csangobal
A XX. Csángó Bálon a fergeteges műsor mellé kóstoló is járt a nagyérdeműnek a  csángómagyarok legnevezetesebb ételéből, a galuskából.  A messze földön híres, ízes, egyszerűségében is rafinált összeállítású fogás elkészítése lépésről lépésre követhető a Babér Kiadó Csángó galuska című könyvében, de ide kattintva videón is megnézhetik, hogyan készül.

 

 

 

HETI AJÁNLAT: APRÓ DŐLŐS POGÁCSA

apropogacsaA pogácsa a legjobb vendégváró, ha apró, akkor az igazi, mert egy falatra be lehet kapni. Jó pogácsát sütni kihívás. Ez egy régi kipróbált családi recept, ha pontosan követjük, biztos a siker. Nagyon finom és rengeteg pogácsa lesz a végeredmény.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

4. oldal / 39