KISKERTEMBŐL TÁRKONY TÉLIRE
Szomszédomtól tavaly kaptam egy jókora tő tárkonyt. A zöldségágyás szélébe ültetve úgy megtalálta a helyét, hogy mostanra nagy bokorrá terebélyesedett. Korábban csak ritkán fűszereztem tárkonnyal, de ez a saját „termés” annyira csábító, hogy egyre gyakrabban használom. Kifejezetten keresem a tárkonyos recepteket. Most elhatároztam, hogy levágom és elteszem télire. Részben megszárítom, részben tárkony ecetet készítek belőle.
|
Bővebben...
|
|
TÁLALÓBAN: CSIRKECOMBOK + 1
Még mindig elég jó idő van ahhoz, hogy grillezni induljunk a szabadba. A leghálásabb, legkönnyebben kezelhető húsféle a roston sütéshez a csirkecomb, csak előre jól be kell pácolni. Ez alkalommal a tárkonyos mediterrán pác kipróbálását javasoljuk.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: KÖRTE + 1
Igaz, az eredeti Waldorf saláta almával készül, de alma szinte egész évben kapható, a körteszezon viszont most tombol. Ezért próbáljuk ki most ennek a klasszikus salátának körtés változatát is.
|
Bővebben...
|
KISKERTEMBEN BODZA RÓZSÁVAL
Nincs a bodzánál életképesebb bokor, már mindenütt megtelepedett a kertben. Idén a futórózsa fölé magasodva nyitotta ki fehér ernyőit. Gyönyörű látvány és megható felfedezés, hogy mindkettő hasznosítható, a rózsaszirmokat meg lehet szárítani a karácsonyi potpurriba, de cukrozva és dzsemnek megfőzve is eltehető, a bodzavirágot én a magam részéről megszárítom teának, és sok szörpöt is főzök belőle. Most tanultam egy új, könnyen megjegyezhető receptet, amit azonnal ki is próbáltam.
|
Bővebben...
|
|
ÉDESANYÁM FŐZTJE - FALUDY GYÖRGY
Faludy György író, költő éppen 10 éve, 2006 szeptemberében hunyt el. A gyermekkori élményeiről, édesanyja konyhájáról, kedvenc ételeiről szóló írás felidézésével, amely a Babér Kiadó interjúkötetben is megjelent, rá emlékezünk. Az interjú az "Édesanyám főztje" menűpont alatt olvasható, ide kattintva közvetlenül érhető el.
|
TÁLALÓBAN: ÚJKRUMPLI + 1
Nemrégiben már volt újkrumplival készült receptünk, mivel rövid a szezonja, ne törjük a fejünket azon, hogyan készíthetnénk el más formában.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: SPÁRGA + 1
Javában tart a spárgaszezon. Ez az elegáns és drága zöldféle önmagában is élvezhető párolva, főzve, olvasztott vajban megforgatva, de ha kiadósabb formában szeretnénk tálalni akkor érdemes valami nemes húsfélével gazdagítani. A zsenge spárgához például kitűnően illik a bárányhús.
|
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
|
2. oldal / 39 |