HOGYAN KÉSZÜL A RÉTES? KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK
Nemrégiben különleges rétes recepteket ajánlottunk olvasóinknak a Tálalóban. Biztosan sokan vannak olyanok olvasóink között, akiknek nem gond a rétes elkészítése. Mégis arra gondoltunk, hogy vannak biztosan szépszámmal olyanok is, akik csupán azért nem sütik ezt a remek süteményt, mert nem volt módjuk arra, hogy megtanulják elkészítésének csinját-bínját, vagy éppen a saját réteslap készítésének fortélyát.
|
Bővebben...
|
|
ÚJ SZEZON, ÚJRA BEFŐZÉS: BODZA VIRÁGZAT
Kinyitotta gyönyörű, illatos, fehér virágernyőit a bodza. Elődeink asztalán és házi patikájában megbecsült helye volt. Felhasználták virágját, termését, levelét, ágát, még gyökerét is. Itt az ideje, hogy jó szokásaikból mi is hasznosítsunk néhányat.
|
Bővebben...
|
|

Válogatás Haidekker Ivánné receptgyűjteményéből
A generációkon keresztül gyűjtögetett, kézzel írott, családi recepteknek értékük van. Ma már senki nem jegyezget le ilyeneket, ha receptet keres, felüt egyet az ezerféle szakácskönyvből, vagy felmegy az internetre. Ezért ebben a rovatban egy-egy háziasszony még meglévő receptes könyvéből idézünk,mentve, ami menthető. Többnyire olyan ételek leírását, melyeket kevesen ismernek. Ezúttal Haidekker Ivánné gyűjteményében böngésztünk.
|
Bővebben...
|
|
|
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Következő > Utolsó >>
|
39. oldal / 39 |