Simoncsics

 

 

HOGYAN KÉSZÜL A RÉTES?  KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK

borsosmegsultretesNemrégiben különleges rétes recepteket ajánlottunk olvasóinknak a Tálalóban. Biztosan sokan vannak olyanok olvasóink között, akiknek nem gond a rétes elkészítése. Mégis arra gondoltunk, hogy vannak biztosan szépszámmal olyanok is, akik csupán azért nem sütik ezt a remek süteményt, mert nem volt módjuk arra, hogy megtanulják elkészítésének csinját-bínját, vagy éppen a saját réteslap készítésének fortélyát.

Bővebben...
 

ÚJ SZEZON, ÚJRA BEFŐZÉS: BODZA VIRÁGZAT

 

bodzaviragzatKinyitotta gyönyörű, illatos, fehér virágernyőit a bodza. Elődeink asztalán és házi patikájában megbecsült helye volt. Felhasználták virágját, termését, levelét, ágát, még gyökerét is. Itt az ideje, hogy jó szokásaikból mi is hasznosítsunk néhányat.

Bővebben...
 


Válogatás Haidekker Ivánné  receptgyűjteményéből

A generációkon keresztül gyűjtögetett, kézzel írott, családi recepteknek értékük van. Ma már senki nem jegyezget le ilyeneket, ha receptet keres, felüt egyet az ezerféle szakácskönyvből, vagy felmegy az internetre. Ezért  ebben a rovatban   egy-egy  háziasszony még meglévő receptes könyvéből  idézünk,mentve, ami menthető. Többnyire olyan ételek leírását, melyeket kevesen ismernek. Ezúttal Haidekker Ivánné gyűjteményében böngésztünk.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Következő > Utolsó >>

39. oldal / 39