HETI AJÁNLAT: MAZSOLÁS, ALMÁS CSIRKECOMB
Márciusban már a téli almának is lassan a végére járunk. A fonnyadtabbakból legjobb ilyenkor valamilyen olyan ételt készíteni, amibe nem sajnáljuk megfőzni. A csirkecombnak is használ, ha nem a megszokott sült, vagy rántott formában kerül az asztalra. Köretnek talán a burgonyaropogós vagy krumplifánk illik hozzá a legjobban.
|
Bővebben...
|
|
TÁLALÓBAN: BORRAL KÉSZÜLT RECEPTEK
Ez alkalommal néhány klasszikus, de ritkán készített boros fogás receptjét adjuk közre. Valószínű, hogy a karácsonykor asztalra kerülő borlevesről eszünkbe sem jut, hogy más ünnepi alkalmakkor is tálalhatnánk, a borhab - közismertebb nevén a borsodó – pedig mintha végképp feledésbe merült volna.
A műsorban elhangzott receptjeinket a mellékelt Tálaló linkre kattintva közvetlenül érhetik el. |
HETI AJÁNLAT: SÁFRÁNYOS SERTÉSÉRMÉK
Sertés szűzpecsenyéből könnyű bármilyen fogást elkészíteni, mert gyorsan puhuló, omlós nem harsány ízű hús. Éppen ezért elbírja a különleges, szokatlan fűszerezést. Jelen esetben a sáfrányt, zöld borsot. Előbbi drága fűszer ám, de csak kétcsipetnyi kell belőle, (és jó, ha van a háznál, mert ettől lesz aranyszínű a házi tyúkhúsleves). A zöldborsot kis üvegekben lében eltéve lehet kapni. Ebből sem baj, ha marad, mert majonézes zellersaláta ízesítésére kiváló.
|
Bővebben...
|
PAPA VÉRESHURKÁJA ÉS MISKA MALAC TANULSÁGOS TÖRTÉNETE
Papa, az édesapám, Pfandler Jánosként látta meg a napvilágot 1910-ben, de egy családi döntésnek köszönhetően az én születésemkor már a Pákozdi nevet viselte. Ebből az egy tényből azonban sok minden kiderül: a család német gyökereitől a sváb véreshurka szeretetéig.
|
Bővebben...
|
|
FOLYTATÓDIK A HÁZTARTÁSVEZETÉSI TANFOLYAM
Kezdő háziasszonyok részére indított interaktív főzési bemutatókkal összekötött tanfolyamot a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége. Az első alkalomról már beszámoltunk.
A második az egészségőrzés jegyében zajlott, hiszen napnál is világosabb, hogy a család egészsége a háziasszony kezében van. Számba vettük a hazai alapanyagok és az idényszerű főzés előnyeit, a kevésbé ismert gabonaféléket, a zöldség-gyümölcs étrendünkbe iktatásának módjait, az egészséges táplálkozás tízparancsolatát.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: NARANCS + 1
Narancsos receptek hangzottak el a Tálaló e heti adásában, hiszen ez a kimondottan téli gyümölcs most bőven és jutányos áron kapható. Bátran kísérletezhetünk hát kevésbé ismert fogások elkészítésével is. Ezeket a recepteket a mellékelt Tálaló linkre kattintva közvetlenül érhetik el, míg a heti +1 recept ezúttal a narancshab, ami a kiadós ünnepi ebédek után könnyű, finom desszert.
|
Bővebben...
|
HETI AJÁNLAT: BROKKOLIKRÉMLEVES SZÁRNYASGALUSKÁVAL
Mindenki zöldre vágyik így tél végén, a brokkolinál pedig nem kell zöldebb zöldség. Nagyon finom és egyszerűen készíthető belőle krémleves, amit különböző betétekkel tálalhatunk. Legegyszerűbb a pirított zsemlekocka, a sajtos pirítós, vagy egyszerűen a kisebb megfőtt brokkolirózsák, amit nem turmixoltunk bele. De illik hozzá a szárnyasgaluska is.
|
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Következő > Utolsó >>
|
36. oldal / 39 |