Simoncsics

 

 

HETI AJÁNLAT: MAZSOLÁS, ALMÁS CSIRKECOMB

almascsirkecombMárciusban már a téli almának is lassan a végére járunk. A fonnyadtabbakból legjobb ilyenkor valamilyen olyan ételt készíteni, amibe nem sajnáljuk megfőzni. A csirkecombnak is használ, ha nem a megszokott sült, vagy rántott formában kerül az asztalra. Köretnek talán a burgonyaropogós vagy krumplifánk illik hozzá a legjobban.

 

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: BORRAL KÉSZÜLT RECEPTEK

vorosboroskacsaEz alkalommal néhány klasszikus, de ritkán készített boros fogás receptjét adjuk közre. Valószínű, hogy a karácsonykor asztalra kerülő borlevesről eszünkbe sem jut, hogy más ünnepi alkalmakkor is tálalhatnánk, a borhab - közismertebb nevén a borsodó – pedig mintha végképp feledésbe merült volna.

A műsorban elhangzott receptjeinket a mellékelt Tálaló linkre kattintva közvetlenül érhetik el.

 

HETI AJÁNLAT: SÁFRÁNYOS SERTÉSÉRMÉK

safranyossertesermekSertés szűzpecsenyéből könnyű bármilyen fogást elkészíteni, mert gyorsan puhuló, omlós nem harsány ízű hús. Éppen ezért elbírja a különleges, szokatlan fűszerezést. Jelen esetben a sáfrányt, zöld borsot. Előbbi drága fűszer ám, de csak kétcsipetnyi kell belőle, (és jó, ha van a háznál, mert ettől lesz aranyszínű a házi tyúkhúsleves). A zöldborsot kis üvegekben lében eltéve lehet kapni. Ebből sem baj, ha marad, mert majonézes zellersaláta ízesítésére kiváló.

 

Bővebben...
 

PAPA VÉRESHURKÁJA ÉS MISKA MALAC TANULSÁGOS TÖRTÉNETE

pakozdijanosPapa, az édesapám, Pfandler Jánosként látta meg a napvilágot 1910-ben, de egy családi döntésnek köszönhetően az én születésemkor már a Pákozdi nevet viselte. Ebből az egy tényből azonban sok minden kiderül: a család német gyökereitől a sváb véreshurka szeretetéig.

 

Bővebben...
 

FOLYTATÓDIK A HÁZTARTÁSVEZETÉSI TANFOLYAM

mindenkikapkostolotKezdő háziasszonyok részére indított interaktív főzési bemutatókkal összekötött tanfolyamot a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége. Az első alkalomról már beszámoltunk.

A második  az egészségőrzés jegyében zajlott, hiszen napnál is világosabb, hogy a család egészsége a háziasszony kezében van. Számba vettük a hazai alapanyagok és az idényszerű főzés előnyeit, a kevésbé ismert gabonaféléket, a zöldség-gyümölcs étrendünkbe iktatásának módjait, az egészséges táplálkozás tízparancsolatát.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: NARANCS + 1

narancshabNarancsos receptek hangzottak el a Tálaló e heti adásában, hiszen ez a kimondottan téli gyümölcs most bőven és jutányos áron kapható. Bátran kísérletezhetünk hát kevésbé ismert fogások elkészítésével is. Ezeket a recepteket a mellékelt Tálaló linkre kattintva közvetlenül érhetik el, míg a heti +1 recept ezúttal a narancshab, ami a kiadós ünnepi ebédek után könnyű, finom desszert.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: BROKKOLIKRÉMLEVES SZÁRNYASGALUSKÁVAL

brokkolikremlevesMindenki zöldre vágyik így tél végén, a brokkolinál pedig nem kell zöldebb zöldség. Nagyon finom és egyszerűen készíthető belőle krémleves, amit különböző betétekkel tálalhatunk. Legegyszerűbb a pirított zsemlekocka, a sajtos pirítós, vagy egyszerűen a kisebb megfőtt brokkolirózsák, amit nem turmixoltunk bele. De illik hozzá a szárnyasgaluska is.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Következő > Utolsó >>

36. oldal / 39