HETI AJÁNLAT: SZÁRZELLERES KUKORICA KRÉMLEVES
Háziasszonyként állandó fejtörést okoz, különösen a „leveses” családokban, hogy milyen kanalaznivalót készítsenek ilyenkor, amikor még kevés a friss zöldféle, de már nem vágyunk laktató fogásokra. Ez a leves jó példa erre, mert konzervkukorica van, és szárzeller is kapható. Elkészítése egyszerű, látványa a sárga kukoricaszemektől és a metélőhagyma zöldjétől étvágygerjesztő, íze a szárzellertől és a kakukkfűtől üde.
|
Bővebben...
|
|
KISKERTEMBEN VIRÁGZIK A ZSÁLYA
Gyönyörű lila virágjával, bársonyos leveleivel a zsálya amellett, hogy jellegzetes illatú, aromás fűszernövény, még a kert dísze is. Friss vagy szárított leveleivel a sültektől a leveseken át a főtt tésztákhoz készülő ragukig sok mindent lehet ízesíteni, de csak mértékkel, mert kesernyés utóízt eredményezhet. Rozmaringgal társítva a sülteknek mediterrán jelleget kölcsönöz. Virágját is felhasználhatjuk, salátákba keverve például egészen új ízharmóniákkal ajándékozza meg a kísérletező kedvűeket. Nem mellesleg a középkor óta ismert gyógynövény.
|
Bővebben...
|
HETI AJÁNLAT: SPENÓTOS TÖLTÖTT CANELLONI
Canelloni csövekkel találkozhatunk a nagyáruházak polcain vagy a delokát boltokban. De vajon hogyan is kell hozzálátni egy ilyen furcsa tésztának. Heti ajánlatunk ehhez ad ötletet. Receptünk előnye, hogy előre is elkészíthető, így nyáron egész napos kirándulás vagy fürdőzés után egyszerűen be kell tenni a sütőbe. Nagyobb adagokban készítve egy részét olyan edénybe tegyük, mely bírja a fagyasztást és a sütést is, így a mélyhűtőbe téve konyhakész "terméket" kapunk.
|
Bővebben...
|
HETI AJÁNLAT: A RÁNTOTT CSIRKE MÁJAS SZÁRNNYAL
Valaha így pünkösd táján került az az első „idei” rántott csirke az asztalra. Nagy becsben tartották, friss fejes salátával, petrezselymes újkrumplival ünnepi fogásnak számított. Ma már akkor veszünk rántani való, azaz egy kiló körüli csirkét, vagy zsenge csirkecombokat, amikor kedvünk tartja, de a fejes saláta és az újkrumpli megjelenése okán mégiscsak érdemes egy májusi vasárnap ezzel örvendeztetni meg a családot. A májas szárny pedig valahogy kiment a divatból, érdemes visszahozni.
|
Bővebben...
|
|
TÁLALÓBAN: CSIRKECOMBOK +1
Sörben sütni jó ötlet, különösen csirkecombot. A sörtől szaftos, omlós, puha és rendkívül jó ízű lesz a húsa, ráadásul hihetetlenül gyorsan elkészül. Ez az a fogás, amit nem lehet elrontani. Amolyan konyhai „jolly joker”, mert minden évszakban idényszerű, ha kell savanyúsággal, ha kell friss salátával, öregburgonyából krumplipürével, nyár elején pirosra sült újkrumplival tálalhatjuk. De egyszerűen magában puha kenyérrel is kitűnő. Heti adásunkban elhangzott többi csirkecombból készült receptünket a mellékelt Tálaló linkre kattintva közvetlenül érhetik el.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: SPÁRGA +1
Kezdetben csak a fehéret ismertük, majd itt-ott felbukkant a zöld is. Ma már kedvünkre válogathatunk közülük, sőt házasíthatjuk is őket. Amíg a spárga drága primőrnek számít elég egy keveset venni csak belőle, és például az unalmas rizsköretet „feldobni” vele.. Természetesen a fehér rizshez a zöld illik, és valamilyen könnyű sült például csikemellfilé, vagy hal mellé tálaljuk.
Az adában elhangzott receptjeinket a mellékelt Tálaló linkre kattintva közvetlenül érhetik el, míg heti +1 ajánlatunkat alább olvashatják.
|
Bővebben...
|
BEFŐZÉS ÚJRA: ITT AZ EPERSZEZON
Legutóbb múlt májusban írtunk eperbefőzésről, ezeket a recepteket az Archívumban megtalálják, most a sort a tartósítószer nélkül eltehető eperdzsem és befőtt leírásával szeretnénk bővíteni. Eltevéshez, még a dzsemhez is, a legszebb gyümölcsöt válasszuk. Az eper kényes, könnyen romló portéka, ezért mosására akár a szemenkéntire is, és a gőzölés idejének pontos betartására ebben az esetben különösen figyelni kell. Ne alkalmazzunk már használt csavaros tetőket, vegyünk újakat, lehet kapni.
|
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Következő > Utolsó >>
|
32. oldal / 39 |