TÁLALÓBAN: SÖRTÉSZTÁBAN SÜLTEK +1
Sörtésztában leginkább halat vagy zöldséget szokás sütni. Mert ezek rövid idő alatt is könnyen megpuhulnak, a sörtészta pedig nem sül sötétre, szép, kívánatosan aranysárga marad.
Elkészítése alig kíván nagyobb időráfordítást, mint a hagyományos, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába történő panírozás, viszont vitathatatlanul könnyebb a végeredmény. Sörtésztás receptjeinket a mellékelt Tálaló linkre kattintva közvetlenül érhetik el. Mostani + 1 receptünk viszont azoknak készült, akik ragaszkodnak a megszokott bundázási szokásokhoz, nekik ezt ötvöztük a sörtésztával. A sörtészta elkészítésének pontos módjáról Főzőiskola rovatunkban olvashatnak.
|
Bővebben...
|
HETI AJÁNLAT: CSIRKECOMB SPANYOLOSAN
Várnunk kell még a friss tavaszi zöldségek meg jelenéséig, de hiányukat enyhíthetjük a bőven kapható naranccsal, kígyóuborkával, olívabogyóval. Ezektől ugyan csirkecombunk kicsit mediterrán, spanyolos jelleget kap, de nem baj, fontos, hogy az íze és a látványa friss és üde legyen. A körethez pedig felhasználhatjuk még a jó öreg krumplit is. Ráadásul több legyet üthetünk egy csapásra, mert a hús főzésekor egy finom kis csirkeleveset készíthetünk, és a pecsenye mellé kétféle köretet is tálalhatunk.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: AZ ÜNNEPRŐL MARADTAK ÚJ FORMÁBAN + 1
Húsvét után sokféle ennivaló marad, legfőképpen sonka, amiből a felesleget a gondos háziasszony még idejében lefagyasztja, mert jól jön majd levesek, töltelékek, tészták ízesítésére ünnepek múltán. Ám nem csak a maradék sonka hasznosítható jól, a megszikkadt kalácsból, fehér kenyérből, de még a frissességéből veszteni látszó újhagymából is varázsolhatunk új fogásokat. Ajánlott receptjeinket a mellékelt Tálaló linkre kattintva közvetlenül érhetik el. Azok, akiknek esetleg gondot okozna a rétes elkészítése keressék fel főzőiskola menűpontunk alatt a réteskészítést lépésről-lépésre bemutató képes leírásunkat.
Heti +1 ajánlatunk pedig a közkedvelt és egyszerű palacsinta sonkás töltelékkel.
|
Bővebben...
|
|
KISKERTEM AZ ABLAKOMBAN
Tavasz utáni vágyakozásomat a palánták kizöldülése enyhítette némiképp. Valójában nem szoktam a lakásban palántát nevelni, amolyan szabadföldi kiskertművelő vagyok, de miután idén csak nem akart eljönni jó idő, néhány cserép cukkini-, petrezselyem-, metélőhagymamagot mégis vetettem. A palánták nemcsak kibújtak, de szépen cseperednek is, így vérszemet kaptam a továbbiak ültetéshez is.
|
Bővebben...
|
HÁZTARTÁSVEZETÉSI TANFOLYAMUNK A VÉGÉHEZ ÉRT
Kezdő háziasszonyok részére indított interaktív főzési bemutatókkal összekötött tanfolyamunk befejeződött. Első előadásunk a gazdálkodásról, a legfontosabb konyhai felszerelésekről, berendezésekről, készletekről szólt. A második az egészség megőrzés jegyében zajlott, a harmadik a környezettudatos háztartásvezetés tudományába avatta be hallgatókat, a negyedik a Kárpát-medence magyar konyhájába nyújtott betekintést. Az ötödik, egyben utolsó összejövetel éppen a Húsvét előtti napokra esett, így a hagyományos ünnepi ételek kerültek terítékre.
|
Bővebben...
|
HÚSVÉTI AJÁNLATUNK: BÁRÁNY ÉS TOJÁS
Báránycombot sütni húsvétkor szokás, többnyire egyben. Ha mégis kicsontozzuk, vagy éppen kicsontozva vesszük, akkor először a lapos húsdarabot először csavarjuk össze és spárgával kötözzük át, hogy gömbölyű pecsenyét kapjunk. Így sütés után szép formás szeleteket tudunk majd vágni, amiket ne öntsünk le teljesen a mártással, hogy jobban érvényesüljenek. Tavasz lévén mindenképpen kínáljunk hozzá friss fejes salátát, amit néhány karika kivivel „feldobhatunk”.
|
Bővebben...
|
|