TÁLALÓBAN: KUMPLRISALÁTÁK +1
Az igazi salátának való krumpli a kifli, az ugyanis nem fő szét, megtartja a formáját, szépen szeletelhető. Gyermekkoromban, a kamrában három kosárban álltak a krumplik, az egyikben a sütnivaló rózsa, a másikban főznivaló ella, a harmadikban a salátának való kifli lakott. Aztán a kifli, annyi mással együtt évtizedekre eltűnt, de örömünkre néhány éve ismét felbukkant az üzletekben, piacokon. Az ebből készült saláták receptjeit a mellékelt Tálaló linkre kattintva közvetlenül érhetik el. Mostani + 1 receptünk a frissen megjelent újhagyma miatt aktuális.
|
Bővebben...
|
|
HÁZTARTÁSVEZETÉSI TANFOLYAM: KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYAR KONYHA
„ A nemzet, mely konyháját elhanyagolja, később enmagát is ” (ifj. Salkházy Lipót A Magyar Konya című művéből 1894) – ez volta mottója a kezdő háziasszonyok részére indított interaktív főzési bemutatókkal összekötött tanfolyamunk legutóbbi előadásának. Az előbbiek gazdálkodásról, az egészség őrzésről, a környezet tudatos háztartásvezetésről szóltak. Most a klasszikus magyar konyhával ismertettük meg a hallgatókat.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: HÚSVÉT ELŐTT SONKA +1
Adásunkban a húsvéti vendégváráshoz ajánlunk recepteket, melyet a mellékelt Tálaló linkre kattintva közvetlenül érhetnek el. Heti +1 receptünkben egyszerű és különleges vendégváró sós falatokat kínálunk, melyeket nyugodtan nevezhetünk akár sörkorcsolyának is. A sonka szeletélésénél leeső darabkákat, vagy az ünnepek utáni maradékot nagyszerűen felhasználhatjuk így.
|
Bővebben...
|
HETI AJÁNLAT: DIÓS, MAZSOLÁS GYŰRŰ
Még nincs itt friss gyümölcsös sütemények ideje, de dióval, mazsolával finom édességeket készíthetünk így is. Ennek a diós gyűrűnek a tésztája például egyszerűen, egyetlen tálban összekeverhető, és ha őzgerinc, vagy a képen látható kerek gyűrűformában sütjük meg nagyon mutatós is lesz. Ha nincs konyak a háznál nem baj, rummal, narancslikőrrel is helyettesíthetjük, de ha elmarad, sem dől össze a ház…
|
Bővebben...
|
|
HETI AJÁNLAT: MEDVEHAGYMÁS TÚRÓS POGÁCSA
A koratavasz első ajándéka asztalunkra a vadon termő medvehagyma. Hál’istennek már mindenütt árulják piacokon, zöldségeseknél, úton- útfélen a nagy csokorba kötött, harsány zöld, jellegzetesen fokhagyma illatú, vitamindús leveleket. Apróra vágva remek fűszer, friss ízt ad a túrónak, sajtkrémnek, joghurtnak, tejfölnek, de salátákba, szendvicsekbe is illik. Miután rövid a szezonja megszárítva, lefagyasztva el lehet tenni, és bármikor felhasználható például egy jófajta teljeskiörlésű liszttel gyúrt túrós pogácsába. Nagyon finom de ne feledjük, hogy határozottan fokhagyma illatú!
|
Bővebben...
|
HÁZTARTÁSVEZETÉSI TANFOLYAM FÉLIDŐBEN
Kezdő háziasszonyok részére indított interaktív főzési bemutatókkal összekötött tanfolyam első előadása a gazdálkodásról, a legfontosabb konyhai felszerelésekről, berendezésekről, készletekről szólt. A második az egészség őrzés jegyében zajlott, a harmadik a környezet tudatos háztartásvezetés tudományába avatta be hallgatókat, akik sűrűn jegyzeteltek.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: KENYEREK GÉPBEN + 1
Otthon kenyeret sütni divat. De sokkal több annál: öröm. Nincs ugyanis szívet melengetőbb dolog, mint a házat betöltő frissen sült kenyér illata, az első, még langymeleg sercli elropogtatása. Kenyeret sütni gépben könnyebb, kézzel kalandosabb. De garantált sikerélmény, mert aki követi receptek leírását, nem vallhat szégyent. Ezeket a recepteket a mellékelt Tálaló linkre kattintva közvetlenül érhetik el. Mostani + 1 receptünk a joghurtos kenyér leírása, ami olyan fehér, és foszlós, hogy akár kalácsnak is elmehetne, és legalább háromnapi friss marad, ha addig el nem fogy…
|
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Következő > Utolsó >>
|
35. oldal / 39 |