Morzsamaradék megtekerve

Ünnepek után majdnem mindenütt marad száraz aprósütemény, amiből a gondos háziasszony advent idején bőven készített sok vendégre számítva. A zörgősre száradt darabokat ledarálhatjuk, vagy aprítógépben megőrölhetjük, így jól záródó üvegben, vagy mélyhűtőben sokáig eltartható.
|
Bővebben...
|
|
Hogyan lesz a narancsból filé?
Nagyszerű kiegészítője lehet sokféle ételnek a narancs, ám a gerezdeket elválasztó keserű hártyái miatt nem lehet csak úgy egyszerűen belevágni a fogásokba. Bizony ki kell filézni, ami kicsit babra munka, de egy éles kis késsel megoldható, ha tudjuk, mit kell tenni lépésről lépésre…
A filézés technikájáról a Főzőiskola menűpontra kattintva olvashatnak, míg egy gyors, narancsfilés fogás alább olvasható.
|
Bővebben...
|
Sütőtök kedvelőknek
Halloween ugyan elmúlt, de igazából novemberben kezdődik el és egészen jövő tavaszig tart a sütőtök szezonja. A sütőtök sülve, főve egyaránt jó, ráadásul sok olyan egyszerű fogást is készíthetünk belőle, amire korábban nem is gondoltunk. A sonka alakú kanadai tök általában édesebb, de aki édesre vágyik, megcukrozhatja vagy mézzel meglocsolhatja a hagyományos fajtákat is.
|
Bővebben...
|
Tölteni való paprikát a mélyhűtőbe
Legkedvesebb magyar fogásaink közé tartozik a töltött paprika, ám télen nélkülöznünk kell, mert a téli hónapokban kapható import paprika méregdrága, és íze sem közelíti meg a nyári nap érlelte magyarét. Kipróbált jó megoldás a töltenivaló paprikák lefagyasztása, néhány paradicsom társaságában. Elkészítéskor elég még fagyott állapotban megtölteni, és ízes paradicsommártásban megfőzni.
Gyakorlati útmutatónk lépésről-lépésre a Főzőiskola menűpontra kattintva érhető el. |
|
ADVENTI SÜTEMÉNYEK 1.
Süteménysütés nélkül elképzelhetetlen az ünnepi készülődés, az illatok, ízek, éppúgy hozzátartoznak az adventhez, mint a gyertyafény, fenyőillat, elcsöndesülés. Az elkövetkezendőkben néhány kevésbé ismert, de egyszerűen elkészíthető sütemény elkészítését szeretném begmutatni. a sort a svéd gyömbéres mézes nyitja meg.
|
Bővebben...
|
Padlizsánt a mélyhűtőbe
Október a padlizsán hónapja. Most lehet jó sokat eltenni belőle télire. A legegyszerűbb módja, ha a szép egyforma nagyságú példányokat sütőben vagy tűzhelyen, vaslapon héjastól megsütjük. Természetesen az lenne az igazi, ha szabad tűzön sütnénk, mint az erdélyiek.
|
Bővebben...
|
Lecsóbefőzés tartósítószer nélkül
Hegyekben áll a lecsópaprika a piacon, az ára is elfogadható, így most itt az ideje a télire való lecsó eltevésének. Aki nem akarja mélyhűteni, az üvegben, egyszerű gőzölési eljárással tartósíthatja. Évek óta így készítem, olcsó, finom és jövő szezonig eláll.
|
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Következő > Utolsó >>
|
38. oldal / 39 |