Simoncsics

 

 

Morzsamaradék megtekerve

kokuszosgesztenyestekercs

Ünnepek után majdnem mindenütt marad száraz aprósütemény, amiből a gondos háziasszony advent idején bőven készített sok vendégre számítva. A zörgősre száradt darabokat ledarálhatjuk, vagy aprítógépben megőrölhetjük, így jól záródó üvegben, vagy mélyhűtőben sokáig eltartható.

Bővebben...
 

Hogyan lesz a narancsból filé?

narancsfilekNagyszerű kiegészítője lehet sokféle ételnek a narancs, ám a gerezdeket elválasztó keserű hártyái miatt nem lehet csak úgy egyszerűen belevágni a fogásokba.  Bizony ki kell filézni, ami kicsit babra munka, de egy éles kis késsel megoldható, ha tudjuk, mit kell tenni lépésről lépésre…

A filézés technikájáról a Főzőiskola menűpontra kattintva olvashatnak, míg egy gyors, narancsfilés fogás alább olvasható.

Bővebben...
 

Sütőtök kedvelőknek

sultsutotokHalloween ugyan elmúlt, de igazából novemberben kezdődik el és egészen jövő tavaszig tart a sütőtök szezonja. A sütőtök sülve, főve egyaránt jó, ráadásul sok olyan egyszerű fogást is készíthetünk belőle, amire korábban nem is gondoltunk. A sonka alakú kanadai tök általában édesebb, de aki édesre vágyik, megcukrozhatja vagy mézzel meglocsolhatja a hagyományos fajtákat is.

Bővebben...
 

Tölteni való paprikát a mélyhűtőbe

tvpaprikaLegkedvesebb magyar fogásaink közé tartozik a töltött paprika, ám télen nélkülöznünk kell, mert a téli hónapokban kapható import paprika méregdrága, és íze sem közelíti meg a nyári nap érlelte magyarét. Kipróbált jó megoldás a töltenivaló paprikák  lefagyasztása, néhány paradicsom társaságában. Elkészítéskor elég még fagyott állapotban megtölteni, és ízes paradicsommártásban megfőzni.

Gyakorlati útmutatónk lépésről-lépésre a Főzőiskola menűpontra kattintva érhető el.

 

ADVENTI SÜTEMÉNYEK 1.

adventimezesSüteménysütés nélkül elképzelhetetlen az ünnepi készülődés, az illatok, ízek, éppúgy hozzátartoznak az adventhez, mint a gyertyafény, fenyőillat, elcsöndesülés. Az elkövetkezendőkben néhány kevésbé ismert, de egyszerűen elkészíthető sütemény elkészítését szeretném begmutatni. a sort a svéd gyömbéres mézes nyitja meg.

Bővebben...
 

Padlizsánt a mélyhűtőbe

padlizsanzacskobanOktóber a padlizsán hónapja. Most lehet jó sokat eltenni belőle télire. A legegyszerűbb módja, ha a szép egyforma nagyságú példányokat sütőben vagy tűzhelyen, vaslapon héjastól megsütjük. Természetesen az lenne az igazi, ha szabad tűzön sütnénk, mint az erdélyiek.

Bővebben...
 

Lecsóbefőzés tartósítószer nélkül

lecsouvegbenHegyekben áll a lecsópaprika a piacon, az ára is elfogadható, így most itt az ideje a télire való lecsó eltevésének. Aki nem akarja mélyhűteni, az üvegben, egyszerű gőzölési eljárással tartósíthatja. Évek óta így készítem, olcsó, finom és jövő szezonig eláll.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Következő > Utolsó >>

38. oldal / 39