NYÁRI KLASSZIKUS: KAPROS-TÚRÓS LEPÉNY
A nyárhoz nem csak a fagylalt, a strandolás és a napozás tartozik hozzá, hanem a kapros-túrós lepény is. Legalábbis sokunknak elképzelhetetlen egy-egy nyári ebéd e finomság nélkül. A magyar családok többségének megvan a saját jól bevált receptje, én Erika barátnőmére szavazok, azzal a kiegészítéssel, hogy idén a töltelék felét kísérlet képen ánizskaporral fűszereztem, mert rengeteg nőtt belőle a kiskertben. Sütés után nem tudtuk megkülönböztetni, hogy a lepény melyik felében melyik kaporféle került, egyformán finom volt.
|
Bővebben...
|
|
NYÁRI MEGELGBEN: ŰDÍTŐ CITROMSZÖRP
Kánikulában nem győzzük a gyereket itatni. A víz mellett általában valamilyen szörppel próbáljuk őket az ívásra rávenni. A biogyümölcsszörpök nagyon drágák, a házilag eltetteket télre tartogatjuk, de gyorsan, egyszerűen, üdítő és főként vitamindús szörpöt készíthetünk citromból. Tapasztalataim szerint jégkockával minden gyerek boldogan megissza, különösen, ha saját maga díszítheti a kertből, cserépből a szedett bazsalikom-, citromfű-, vagy mentalevéllel.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: ZÖLDBAB +1
Sokféle zöldbab van a piacon, sárga és zöldhüvelyű, ceruza vékonyságú és széles hüvelyű, de a nyárelő igazi ajándéka a zsenge vajbab. Nem szabad túlfőzni, túlízesíteni, olyan fogásokat kell készíteni belőle, amelyekben érvényesül üde íze és finom textúrája.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: SÁRGABARACK + 1
Sárgabarack befőzésekor a másra nem jó, félig érett, itt-ott még zöldes színű, kemény szemekből különleges savanyúságot készíthetünk. Az is előfordulhat, hogy szép barackot veszünk, ám kóstoláskor kiderül még nem érett.
|
Bővebben...
|
|
TÁLALÓBAN: EGRES + 1
Köszmétének, pöszmétének, piszkének is nevezik az egrest, de bármi is a neve, tény, hogy legsavanyúbb gyümölcseink egyike, talán csak a rebarbara és a ribiszke veszik fel vele a versenyt. Viszont rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, különösen szilíciumban, ami fontos szerepet játszik a kötőszövetek felépítésében és a nehézfémek méregtelenítésében.
|
Bővebben...
|
NYÁRI KLASSZIKUS (KEZDŐKNEK IS): TÖKFŐZELÉK
Klasszikus, üdítő, nyári főzelék, van, aki rajong érte, van, akit ki lehet a világból kergetni vele. Tény hogy csak akkor jó, ha a tök szálai nem törnek össze, nem főnek szét, ha főzelékünk nem lesz sűrű és ragacsos. De ez az elkészítés helyes technikájától függ, ami kicsi odafigyeléssel elsajátítható.
|
Bővebben...
|
BEFŐZÉS ÚJRA: RIBISZKE
Különleges süteményeink egyik legfinomabb ízesítője a ribiszkezselé. Most van itt az ideje, hogy eltegyünk néhány üveggel, hogy télen ne kelljen méregdrágán megvennünk. Gyümölcstorták bevonására, finom mandulás, mogyorós linzerek töltésére ugyanis nélkülözhetetlen. Bármilyen bonyolultnak tűnik, roppant egyszerű az elkészítése, és nem kell belőle sok.
|
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
|
8. oldal / 39 |