ALMA, ALMA, ALMA !!! (5)
Kevés olyan gyümölcs van, amit ennyiféle formába, ízesítéssel és ennyi ideig használhatunk a konyhán. Mostantól hosszú hónapokon át szolgálja majd az egész családot, a tízóraira csomagolt gyümölcstől a rafinált ünnepi édességekig.
|
Bővebben...
|
|
TÁLALÓBAN: WORCESTERSHIRE MÁRTÁSSAL ÍZESÍTETT FOGÁSOK + 1
A szardella és a tamarind mellett ecet, melasz, fokhagyma, vöröshagyma, szója, chili meg még ki tudná felsorolni, hányféle fűszer kombinációjából született ez a karakteres ételízesítő. Valljuk be, a Worcestershire mártást mi nem nagyon használjuk, pedig az alábbi példa szerint még egy egyszerű mártogatóst „feldobhat”.
|
Bővebben...
|
ÉDESANYÁM FŐZTJE: NEMESKÜRTY ISTVÁN
Eltávozott közülünk a nagy tudású irodalom- és filmtörténész, tiszteletre méltó író és közéleti ember, a magyarság meghatározó történelmi eseményeinek elkötelezett krónikása. Felbecsülhetetlen értékű ismeretanyagot hagyott ránk, amely immár nem fog gyarapodni, mintahogyan édesanyjának konyhájáról, receptjeiről, gyerekkorának varázslatos ízeiről sem tudhatunk meg többet annál, mint amit ő maga 1985-ben egy vallomásában leírt és az alábbiakban olvashatják kedvenc receptjével együtt.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: ÁRPAGYÖNYG + 1
Eleink életerőt adó gabonának tartották az árpát már sok ezer évvel ezelőtt is, és gyakran fogyasztották. Csak hántolva ehető, így is kapható, s ezt a formáját nevezzük árpagyöngynek. Ezzel gazdagíthatjuk különböző ételeinket, töltelékeinket, de önállóan köretnek, egytálételnek is megállja a helyét.
|
Bővebben...
|
|
HETI AJÁNLAT: SÓSKAMÁRTÁS - KEZDŐKNEK, EGYETEMISTÁKNAK
Lassan eltűnik a piacról a szabadföldi sóska is, ezek az utolsó pillanatok, hogy még vehessünk belőle egy jó kis, friss mártásra valót. Szinte minden recept tejfölt ajánl az elkészítéséhez, amitől aztán olyan ínyösszehúzóan savanyú lesz, hogy nem csoda a legtöbb gyerek hallani sem akar róla, de sok felnőtt sem kedveli.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: CSIRKECOMB + 1
Csirkecombot kukoricával párosítani szerencsés választás. A gyerekek biztosan kedvelik, a felnőtteknek pedig csípős formában készíthetjük el. Kompromisszumos megoldás, ha a „bundát” natúr paprikakrémmel fűszerezzük, viszont a tálaláskor csípős ketchupot is teszünk az asztalra, azoknak, akik kedvelik az erős ízeket.
|
Bővebben...
|
TART A BEFŐZŐSZEZON - PARADICSOMLÉ
Lássuk be a hosszú forró nyárnak van hozadéka is. Csodásan beérett a paradicsom, még a konyhakertekben is bő volt a termés, és mert sok van és olcsó, érdemes befőzni. Esetleg csak a felesleget, néhány üvegnyit, de akár egyszerűen jókora mennyiséget eltehetünk télire.
|
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
|
6. oldal / 39 |