Simoncsics

 

 

TÁLALÓBAN: TORMA + 1

tormakremÚjabb és újabb kenyérre való krémeket kitalálni nem könnyű. A túró mindig jó alapanyag ehhez, mert sokféle ízesítést, hozzáadott zöldféléket, tojás, sajtot, felvágottat, húst elbír. A tormára eddig nem gondoltunk, de nagyon bevált.

Bővebben...
 

KISKERTEMBEN: KÉSŐI KAPOR

kaporszaritasEnyhe idővolt a hétvégén, örömömre találtam még a pihenésre készülődő kertben némi kaprot. Igaz, a kopaszodó, nagyra nyúlt szálak egy része már száradásnak indult, de még sikerült néhány maroknyi zöld levelet lecsipegetnem róluk. Közben az illatról eszembe jutott a lucskos káposzta.

Bővebben...
 

NÉHÁNY SZÓBAN HALLOWEEN-RŐL

halloweennightHalloween szokásai a középkorban gyökereznek. Az akkori hagyomány szerint Mindenszentek előestéjén az "ártó" szellemek megjelennek, hogy elragaják az embereket, ezért aki tehette valamilyen elriasztó maszkkal takarta el arcát, hogy megtévesszék őket. Mára a szokások megszelidültek, gyakorlatilag csak az ijesztegetős maskarázás maradt meg belőle. A brit és amerikai gyerekeknek nem jön a Mikulás, így ez az a lehetőség, amikor karácsony előtt egy nagyobb adag édességhez juthatnak.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: WORCESTERSHIRE MÁRTÁS +1

zoldpaprikasmarharaguA brit konyha legnépszerűbb „utazó nagykövete", amire elégedetten csettintenek az ínyenc franciák is, jellegzetes, karcsú palackban foglal helyet a világ leghíresebb mártásai között.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: BIRSALMA + 1

birsalmasmarhaTeljeséggel ismeretlen ételről szeretnék most beszámolni, olyanról, amit elképzelni se tudunk, de ami megszólalásig hasonlít a magyar marhapörköltre. Mindezt anélkül, hogy a húson kívül bármi olyan kellene hozzá, ami ezt a jellegzetes honi ételkölteményt jellemzi. Tudom, elképzelhetetlen, magam is annak találtam, de tessék kipróbálni.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: ŐSSZEL SZŐLŐVEL

szolosdiosmeteltDiós tészta készült ebédre, amikor is az asztalon ott állt a gyümölcsöstál tele szőlővel.  Szép napos őszi idő volt, szinte indítatva érezte az ember magát, hogy csipegessen a gyümölcsből. És ekkor egy pillanat alatt megszületett az ötlet: a porcukros diós metéltre szórjunk szőlőszemeket.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: PULYKAVAGDALT TEPSIBEN

pulykavagdaltBaj van a bő olajban sütéssel, ezt már mindenki tudja. Sok kalóriával, nehézen emészthető, káros pörzsanyagokkal terheli meg a szervezetünket. De van alternatíva, például a nagyon kedvelt vagdalt pogácsát sütőben is megsüthetjük. Ha ráadásul pulykahúsból készítjük, dupla a nyereség. Bors helyett pedig borsikafűvel fűszerezhetjük, amitől különösen finom lesz. Én is tanultam, és azóta mindig így készítem. Felveszi a versenyt bármilyen olajban sült fasírttal.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

27. oldal / 39