Simoncsics

 

 

TÁLALÓBAN: ÖREGKRUPLI +1

bundasburgonyasziromÖreg krumpli nem vén krumpli mondhatnánk, de nem lenne igazunk. A tavalyi burgonya már csirázni kezd, a héja összeráncosodik, mindenképp veszt az ízéből és a minőségéből. Jól tesszük, ha minél előbb felhasználjuk. A már nagyon unalmas főtt és sült krumpli, meg a krumplipüré mellett van néhány jó ötlet, amivel új formában lehet tálalni.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: DIÓS KIFLI

dioskifliGyönyörű májuselejei napoknak nézünk elébe, aki csak teheti, kimegy a szabadba, kirándul, vagy felkeresi a hétvégi házat. Ilyenkor tesz igazán jó szolgálatot az olyan sütemény, ami bírja a szállítást, és több napig eltartható, nem mellesleg finom.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: SCOTCH EGG - TOJÁSSAL TÖLTÖTT HÚSLABDÁK

scotcheggHúsvét után több gonddal is küzdhetünk. A füstölt sonka helyett már valami más, könnyebb ízre vágyunk, esetleg nem tudunk mit kezdeni a húsvéti maradékkal. A sonkát ugyan le lehet fagyasztani, jó lesz majd bablevesbe, vagy remek sonkáskockát süthetünk belőle, ám a főtt tojást nem lehet tartósítani.

Bővebben...
 

HÚSVÉTRA KÉSZÜLVE: SONKAFŐZÉS

sonkaA húsvéti fogások királya a sonka. Már a kiválasztása is fontos, a legjobb a hagyományosan pácolt és lassan füstölt parasztsonka. A gyorspácban tartósított sonkákat kerüljük, e pácok összetétele erősen vitatható.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: SPENÓT + 1

Az Inforádió heti adásában spenóttal készült recepteket adtunk közre. Heti +1 ajánlatunk is ezzel készült. Neve Sag Aloo (ejtsd: szág alú), magyarra fordítva talán annyit jelenthet, hogy "burgonya spenóttal". Korábban ígértük, hogy időről-időre indiai recepteket is közreadunk, íme teljesítjük! Mint minden indiai ételhez leginkább egy pohár  hideg világos sör illik. Az adásban elhangzott recepteket a mellékelt Tálaló linkre kattintva közvetlenül érhetik el.

Bővebben...
 

HÚSVÉTRA KÉSZÜLVE:  FŰSZERES BÁRÁNYGERIC

fuszeresbaranygerincA bárány úgy hozzátartozik a húsvéti asztalhoz, mint a karácsonyihoz a hal és a pulyka. A bárány lehet egyben sült comb, vagy kecsesen formált borda, esetleg egy finom raguleves, a hangsúly a kellő fűszerezésen van. Sokan azért nem vesznek bárányhúst a piacon, mert nem tudják eldönteni báránnyal avagy birkával van dolguk. Jó fogódzó lehet, ha comb vagy a borda méretét  megpróbáljuk egy tejes korában mindössze 3-4 kilós állat részeként elképzelni. Ha csak kiszemelt darab nyom ennyit élhetünk a gyanúperrel, hogy nem zsenge szopós bárányból való.

Bővebben...
 

KISKERTEMBEN ZAMATOS TURBOLYA

turbolyaSokáig azt hittem gyomféle. A nagy eperfa árnyékában a kerítés mellett hatalmas területet beborított ágas bogas, apró fehérvirágos, légies szálaival. A fűvel együtt lenyírtuk, és ilyenkor csodálatos illat töltötte be a kertet. Valaki elárulta, hogy ez a turbolya. Megkóstoltam könnyen lecsípegethető, leginkább a zsenge petrezselyemre emlékeztető leveleit, s azóta tudom: nemcsak illatos, hanem zamatos is. Illik rá a népi elnevezés. Természetesen kipróbáltam mire használható a konyhában.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

20. oldal / 39