HETI AJÁNLAT: REBARBARA KOMPÓT ÉS LEVES
Kevesen kedvelik a rebarbarát fanyar savanykás íze miatt, pedig éppen ezt lehet nagyszerűen kihasználni minden olyan fogásban, ahol a pikáns, enyhén savanyú ízhatást szeretnénk elérni. Ilyen például a hideg rebarbarakompót és leves vagy korábbi ajánlatunk az édes eperrel vegyesen főtt dzsem.
|
Bővebben...
|
|
BEFŐZÉS ÚJRA: EPER
Hátrányai mellett nagy előnye volt a júniusi kánikulának, hogy mézédesre érlelte az epret. Lassan ugyan a vége a szezonnak, de most kaphatók azok a mélyvörös szemek, amelyek a legalkalmasabban a befőzésre. Ezeknek van olyan illatuk, aromájuk, amire mindig is vágyunk, ha kinyitunk egy eperdzsemes üveget.
|
Bővebben...
|
HETI AJÁNLAT: GYÜMÖLCSÖS JOGHURTKRÉM TORTA
Eljött az a pillanat, amikor minden megvan ahhoz, hogy egy színpompás, könnyű nyárelejei tortát készíthessünk. Van még narancs, alma, kivi, és van már gyönyörű eper. A torta és a krém adott, a gyümölcsökből azonban szabadon választhatunk. Elképzelhető, hogy csak eperrel rakjuk ki a torta tetejét, ám mi most csak ötletet adunk.
|
Bővebben...
|
KISKERTEMBEN CSICSÓKAKISÉRLET
Szomorú tény, de kiskertem egy részén nem nagyon boldogul semmilyen zöldségféle. Tavaly már parlagon is hagytam ezt a darabot. Ám valahol olvastam, hogy a csicsóka nagyon igénytelen, bármilyen talajon megél, nem kíván különösebb gondozást és képes úgy elszaporodni, hogy később kiirtani sem lehet. No, én most ebben reménykedem. Egy hónapja vettem néhány csicsókagumót a termelői piacon, és eldugdostam őket. Mostanra kikeltek, de hogy mi lett belőlük, arról majd októberben beszámolok, mert akkor lehet felszedni gumóit.
|
Bővebben...
|
|
TÁLALÓBAN: ÚJBURGONYA + 1
Újkrumplit sütni nagyszerű, legfeljebb a tisztítani nem szeretjük, ám ha vegyszermentesen termelt un. biokrumplit veszünk, akkor még ezzel sem kell nagyon vesződni. Héjában különösen sok B vitamin és nyomelem van. A krumpli legjelentősebb tápanyagforrásunk, a benne lévő összetett szénhidrát, a keményítő lassan bomlik le a szervezetünkben, ezért lassan emelkedik a vércukorszint, közben feltöltődünk energiával, javul a koncentrálóképességünk.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: ZÖLDBORSÓ +1
Az Inforádió e heti adásában zöldborsóval készült recepteket hallhattak. Heti +1 ajánlatunk egy francia klasszikus köret, amely nemcsak maga könnyű és finom, hanem kezdő háziasszonyoknak sem jelenthet gondot elkészítése. Grillezet húsokhoz, halakhoz ajánljuk. Az adásban elhagzott recepteket a mellékelt TÁLALÓ linkre kattintva közvetlenül érhetik el.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: EPER + 1
Végre itt a nyár, vele az eper és fagylaltszezon. Az alábbi kreáció mindkettő előnyeit egyesít, sőt még a háziasszonyt is megkíméli a sütő bekapcsolásától. Receptünk elkészítése nem kíván sem különös szakértelmet, sem sok időt.
|
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>
|
18. oldal / 39 |