BEFŐZÉS ÚJRA: KLASSZIKUS SÁRGABARACKDZSEM
Lassan vége van a sárgabarack szezonnak, de idén olyan sok termett, hogy azok is megpróbálkoznának az eltevésével vele, akik eddig nem nagyon tették. Ezért sok olvasónk kérte a sárgabaracklekvár befőzésének receptjét. Íme, a klasszikus változat, ami generációkon keresztül bevált, de érdemes az új lehetőségeket is az időráfordítást és a költségeket mérlegelve figyelemmel kísérni.
|
Bővebben...
|
|
BBQ ABC - AVAGY ÚTMUTATÓ GRILLEZÉSHEZ (2. rész)
A nyári jóidő tovább tart és mi folytatjuk útmutatónkat, hogyan és miként grillezzünk a szabadban. Útmutatónk első részét benne néhány alapvetéssel és különböző pácok receptjeivel a Főzőiskola rovatban találhatják meg.
|
Bővebben...
|
BBQ ABC - AVAGY ÚTMUTATÓ GRILLEZÉSHEZ
Nyár van, természetes, hogy nem a konyhában akarjuk tölteni a sütéssel, főzéssel kapcsolatos időt, hanem a családdal, barátokkal, ismerősökkel a szabadban. Legjobb alkalom erre egy kis szabadtéri grillezés, amely ugyan igényel némi beltéri (konyhai) előkészítést de ezt az alábbi útmutató segíségével a legrövidebb időre zsugoríthatjuk. Lássuk hát mit és hogyan csináljunk!
|
Bővebben...
|
HETI AJÁNLAT: ROSTON SÜLT ALMÁS MÁJ (BBQ MÁJ)
Eljött a roston, nyárson sütés ideje, húst, zöldséget alkalmanként még halat is szoktunk a szabadban sütögetni, a májról mintha elfelejtkeztünk volna. Pedig változatossá tehetjük a kínálatot. A májhoz leginkább illő fűszer a majoránna, már lehet kapni frissen is, érdemes egy-egy cserépnyit otthon is nevelgetni, egészen más az aromája, mint szárítottnak. A máj mellé pedig megsüthetjük a maradék tavalyi almát, lassan úgyis itt az idei nyári.
|
Bővebben...
|
|
TÁLALÓBAN: CSIRKECOMBOK +1
Csirkecombot a világon szinte mindenütt sütnek, főznek, de mindenütt egy kicsit a nemzeti konyhához igazítják. Mi magyarok paprikásan szeretjük, a Dél -Franciaországban természetesen Provence-i azaz provanszál módon készül. Olívaolajjal, olívabogyóval, padlizsánnal, cukkinival és paradicsommal, a fűszeer pedig az elmaradhatatlan fokhagyma és a rozmaring. Most minden megvan van hozzá nálunk is, próbáljuk ki. Egy új étellel gazdagíthatjuk a nyári ételek sorát.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN:ZÖLDBAB +1
A zöldbab gazdag nukleinsav tartalmának köszönhetően sejtek hatékony fiatalító szere. Sokféle bab kapható nálunk, de most a zsenge zöldbabnak van itt az ideje, nem szálkás, nem kell különösebben tisztítani, egyben salátának köretnek vagy könnyű egytálételnek elkészítve a legjobb. Ha a zöld és sárga hüvelyeket szalonna fodrokkal keverjük még szemre is tetszetősebb lesz. Az Inforádió adásában elhagzott recepteket a mellékelt TÁLALÓ linkre kattintva közvetlenül érhetik el.
|
Bővebben...
|
BEFŐZÉS ÚJRA: MEGGYDZSEM, FAPERREL ÉS RIBISZKÉVEL
Meggy befőzéséhez sok receptet adtunk már, ezeket megtalálhatják, ha a linkre kattintanak vagy ha beírják azt a két szót a keresőbe, hogy 'befőzés meggy'. Most két legyet szeretnénk ütni egy csapásra. Tele vannak az eperfák érett eperszemekkel, és nem is kell felnézni, a fák alá szinte szőnyeget terítenek a gyümölcsből ezek a szerény, szorgalmas fák. A feketeeper édessége felülmúlhatatlan, ezért amit nem tudunk megenni, azt érdemes eltenni.
|
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>
|
17. oldal / 39 |