Simoncsics

 

 

SZEZONBAN:  RECEPTEK NYÁRI ALMÁHOZ

racsosalmaspiteNyári almából többféle létezik. A kásás, evésre igazán nem csábító fajtából legjobb süteményét sütni. Elsősorban almáspitét, amiből többféle változat is létezik. Most kettőt adunk közre, csak tészta hozzávalóinak arányában és a tetejére kerülő rácsban illetve dióhabban különböznek. Előbbi hagyományosabb, utóbbi gazdagabb, drágább. De mindkettő nagyon finom, igazi házi sütemény.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: KOVÁSZOS UBORKA

kovaszosuborkaNincs jobb annál, mint kánikulában kovászos uborkát ropogtatni. Ez az élmény azonban csak mostanában érhető el, mert kell hozzá a nyári nap melege. Mégis kevesen tesznek el kovászos uborkát, mert elkészítéséhez valami titkos tudást feltételeznek. Pedig rutin sem kell hozzá – noha a tapasztalat tagadhatatlanul segít, - elég a bátorság és egy nagy uborkásüveg.

Bővebben...
 

KISKERTEMBEN VÉRSZILVA ÖZÖN

verszilvaszorpÉvekkel ezelőtt azért ültettem egy vérszilvafát, hogy gyönyörű, bordóvörös leveleivel megtörje a kert zöldjét. A fa túlteljesítette tervet, nemcsak hatalmas, bíborszínű lombkoronát nevelt, hanem évről, évre rengeteg gyümölcsöt érlel. Olyan sokat, hogy nem tudjuk mind megenni. Nem lehetett nem keresni valami megoldást az eltartására, ami azonban nem volt egyszerű, mert a vérszilva „nem adja könnyen” magát.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: SÁRGABARACKOS LINZERTORTA

barackoslinzertortaA tésztája omlós, a töltelékesen édes, ínycsiklandó és könnyű, mert csupa gyümölcs. Nyáron ki is kívánna vajas krémes süteményeket! Ez a gyümölcspite egyszerűen elkészíthető, ráadásul most van itt az ideje, mert van még sárgabarack és már érik az őszibarack. Utóbbiból a sárga bélűt válasszuk, mert az mutatósabb a tetején.

 

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: CSILLAGTÖK +1

csillagtoktojassalA csillagtök feltehetően Amerikából származik, és tény, hogy odaát nagyon népszerű, Európában leginkább a mediterrán országokban kedvelik. Nálunk az utóbbi időben terjedt el. Kezdetben csak a kiskertekben termelték, de ma már júniustól szeptember végéig a zöldségeseknél mindenütt olcsón kapható.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: MÁNGOLD +1

mangoldlevelA mángolddal mint valami új, egzotikus zöldségfélével ismerkedünk manapság, holott a Földközi-tenger mentén élő népek­főként a rómaiak meg a görögök­már az i. e. V-IV. században bőven termelték és ették. Örök titok marad, hogy ez a kedvelt zöldség miért merült a feledés homályába. Valószínű, hogy valamilyen növénybetegség vagy kártevő pusztította ki. Mára azonban ismét elterjedt, s nemcsak mediterrán konyhákban, hanem Nyugat-Európában és Amerikában is népszerű.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: CUKKINI +1

cukkinistesztaJúlius a cukkini szezon kezdete. Nem túlzás a leghálásabb nyári alapanyagnak nevezni, annyiféle formában és ízesítéssel készíthető. Sülve, főve, savanyítva, egyben, szeletelve, és pürésítve, bármilyen formában, bármilyen fűszerezéssel elképzelhető.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

16. oldal / 39