TÁLALÓBAN: WORCESTERSHIRE MÁRTÁS + 1
A Worcestershire mártás történetével ismerkedhettek meg a hallgatók az Inforádió műsorában, melyet a Förtelmes lötty karrierje cimmel honlapunkon is olvashatnak a Gondolatok a konyhából menűpont alatt. Az adásban elhagzott recepteket a mellékelt TÁLALÓ linkre kattintva közvetlenül érhetik el.
Heti +1 ajánlatunk még a nyár ízeit idézi, ám a tél folyamán is bármikor elkészíthető, hiszen paradicsomsűrítmény vagy olaszos ételekhez való üveges készítmény ma már bárhol beszerezhető éppúgy, mint a heti adásban említett Worcestershire mártás.
|
Bővebben...
|
|
TÁLALÓBAN: DIÓ +1
Csodálatos íze miatt a diót mindenki szereteti, konyhánkban az édességek, sütemények, töltelékek sokaságát gazdagítja. Egészségvédő szerepét nem győzzük hangsúlyozni. Telítetlen zsírsavtartalma szívünk, ereink épségét őrzi. Nyersen, önmagában is szívesen elropogtatjuk, ám sós ételekben nem gyakran szerepel.
|
Bővebben...
|
HETI AJÁNLAT: LECSÓS KARFIOL
Lecsószezon végén, karfiolszezon elején vagyunk. A lecsós karfiolt pont ilyenkorra találták ki. Hogy ki, és mikor, azt nem tudom, de nálunk gyerekkorom óta szerepel az étlapon. Lényege, hogy jó szaftos lecsót készítsünk, és a karfiolt kissé roppanósra főzzük.
|
Bővebben...
|
BEFŐZÉS ÚJRA: CÉKLA ECETESEN
Fiatalító képességéről keveset tudunk, pedig a céklában lévő szilícium és folsav semmi máshoz nem hasonlíthatóan serkenti sejtjeink életerejét. Alig van ennél olcsóbb zöldség, salátának elkészítve kitűnő, ráadásul könnyen tartósítható is. Igaz a megtisztítása kicsit nehézkes, ezért a nagy, gömbölyű céklafejek helyett vegyünk hosszúkás fajtát, hamarabb megpuhul, könnyebben kezelhető. Érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget beszerezni és eltenni télire, hogy ne kelljen minden alkalommal megküzdeni a tisztítással együtt járó munkával és a vörös céklanyomok eltávolításával.
|
Bővebben...
|
|
TÁLALÓBAN: CSIRKECOMBOK +1
Korábban ígértetett tettünk, hogy időről-időre indiai recepteket is közreadunk. Nos itt a jó alkalom. A csirkehús hálás alapanyag, mert jól átveszi a fűszerek ízét. Az indiaiak a könnyű, ám rendkívül fűszeres fogásokat kedvelik. Jellegzetes fűszerük a garam-maszala, amit őrölt formában már itthon is lehet kapni, de magunk is elkészíthetjük. Érdemes többet csinálni és eltenni más alkalmakra. Minden hozzávaló könnyen beszerezhető egy átlagos élelmiszerüzletben.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: LIBAMÁJ +1
Libamájat ritkán veszünk-eszünk borsos ára miatt, de pecsenyeliba- vagy kacsamájat már annál inkább, hiszen jóval olcsóbb, ráadásul nem kell belőle személyenként sok, főleg ha kiváló minőségű tésztával társítjuk. A tészták közül is az apró formájukat válasszzuk, például pennét, rövid makarónit, masnit, fodros kockát stb.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: CSIRKECOMBOK + 1
Csirkecombból mindig érdemes többet sütni, mert nehezen lehet kiszámítani, hogy az ínycsiklandó látvány és illatok hatására ki mennyit fog felfalni. Ha pedig marad belőle az nem jelenthet problémát sem egy rutinos háziasszony sem egy háztartásvezetésben kezdő egyetemista vagy érdeklődő tinédzser számára: varázsolnak belőle egy jól kis csirkesalátát hiszen a sült adott, a mellé talált zöldfélék kiválasztása egyéni ízlés és fantázia dolga. Csak fogjunk hozzá bizalommal!
|
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>
|
14. oldal / 39 |