Simoncsics

 

 

BEFŐZÉS ÚJRA: CSERESZNYE BODZAVIRÁGGAL

cseresznyeIdén nemcsak szokásosnál két héttel korábban kezdtek érni a gyümölcsök, de szinte egyszerre jelent meg a cseresznye, az eper és a bokron a bodza.  Most egy olyan ötlettel szolgálhatunk, amellyel a jellegtelen cseresznyéből a bodzavirág segítségével különleges aromájú lekvárt készíthetünk. Korábban ajánlott befőzési receptjeinket  legkönnyebben úgy találhatják meg, ha a gyümölcs nevét a keresőbe írják.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: SPÁRGA + 1

feherspargaAz első nagy tavaszi izgalom a konyhában a spárga megjelenése. Amikor még drága, a legkiadósabb, ha levest főzünk belőle. Apró vajas galuskákkal és csirkeaprólékkal nagyszerűen lehet szaporítani. A tetejére való friss petrezselyemmel sem kell spórolni, bőven kapható. Most már érdemes a szükségesnél többet venni, és a maradékot lehet eltenni a mélyhűtőbe vagy megszárítani. Az Inforádió adásában elhagzott tövábbi recepteket a mellkékelt TÁLALÓ linkre kattintva közvetlenül érhetik el.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: KÍNAI ZÖLDSÉGES SERTÉSAPRÓ (STIR-FRY)

kinaisertesaprohusKínai ételeket legjobb kínai étteremben enni – gondoljuk. Ez mindaddig igaz is volt, amíg minden egzotikusnak számító hozzávaló nem volt kapható a boltokban.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: HÚSGOMBÓCOK KAPRIMÁRTÁSBAN

kaprishusgombocokA kapribogyó a Földközi-tenger vidékén élő kapricserje bimbója. A gasztronómiában, főleg a mediterrán országok konyhájában már régen kedvelt savanyított formában. Többféle minőségben árulják. Mártások, saláták, öntetek ízesítésére használják leginkább. Pikáns, savanykás íze a megszokott ételeket is különlegessé varázsolja. Az apró zöld bogyók pedig még látványnak is szépek.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: CSIRKECOMBOK +1

majdnemkentuckyA híres Kentucky Fried Chicken azaz a KFC világszerte azzal csalogatja a vendégeket, hogy sült csirkéjének ropogós bundáját 11 féle fűszerrel ízesíti, persze összeállításuk szigorúan titkos. Miután a csirke mindenkinek ízlik, így aztán sokan próbálták kitalálni, utánozni a recepturát. Az interneten is számtalan megfejtés található a "titkos” receptre. (Vannak rosszmájúak is, akik szerint közel sincs ennyiféle összetevő a panírban.) Mi sem tudjuk megfejteni a titkot, de egy alaprecepttel szolgálhatunk.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: PAVLOVA TORTÁJA +1

eperAz Inforádió e heti műsorában elhangzott receptek között beszéltünk Pavlova tortájáról. Heti +1 ajánlatunkat, az Eton Mess-t (ejtsd: íton messz) akár nevezhetjük az elhangzott recept testvérének is. Eton Mess annyit tesz, Eton-i rumli. Fagylaltkelyhünkben, tányérunkban habcsók, eper, tejszínhab - éppúgy, mint egy klasszikus Pavlova torta esetén, csak éppen egy kiadós rumli után az ismert angol középiskola menzáján, ahol az említett torta leesett és összetört. Eperszezonban egyetlen angol asztalról sem hiányozhat!

Bővebben...
 

KISKERTEMBEN SOKASODIK A CITROMFŰ

citromfuNagy meglepetésemre idén elszaporodtak a citromfűbokrok a fák alján. Tavaly egy-két tő volt csak, most nem győzöm felfedezni, hol mindenütt zöldell. Igaz tehát, amit a szakkönyvek írnak, hogy ahol a citromfű jól érzi magát, ott megtelepszik és magától elterjed. Évente akár háromszor is lehet szedni a leveleit.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

19. oldal / 39