BEFŐZÉS ÚJRA: CSERESZNYE BODZAVIRÁGGAL
Idén nemcsak szokásosnál két héttel korábban kezdtek érni a gyümölcsök, de szinte egyszerre jelent meg a cseresznye, az eper és a bokron a bodza. Most egy olyan ötlettel szolgálhatunk, amellyel a jellegtelen cseresznyéből a bodzavirág segítségével különleges aromájú lekvárt készíthetünk. Korábban ajánlott befőzési receptjeinket legkönnyebben úgy találhatják meg, ha a gyümölcs nevét a keresőbe írják.
|
Bővebben...
|
|
TÁLALÓBAN: SPÁRGA + 1
Az első nagy tavaszi izgalom a konyhában a spárga megjelenése. Amikor még drága, a legkiadósabb, ha levest főzünk belőle. Apró vajas galuskákkal és csirkeaprólékkal nagyszerűen lehet szaporítani. A tetejére való friss petrezselyemmel sem kell spórolni, bőven kapható. Most már érdemes a szükségesnél többet venni, és a maradékot lehet eltenni a mélyhűtőbe vagy megszárítani. Az Inforádió adásában elhagzott tövábbi recepteket a mellkékelt TÁLALÓ linkre kattintva közvetlenül érhetik el.
|
Bővebben...
|
HETI AJÁNLAT: KÍNAI ZÖLDSÉGES SERTÉSAPRÓ (STIR-FRY)
Kínai ételeket legjobb kínai étteremben enni – gondoljuk. Ez mindaddig igaz is volt, amíg minden egzotikusnak számító hozzávaló nem volt kapható a boltokban.
|
Bővebben...
|
HETI AJÁNLAT: HÚSGOMBÓCOK KAPRIMÁRTÁSBAN
A kapribogyó a Földközi-tenger vidékén élő kapricserje bimbója. A gasztronómiában, főleg a mediterrán országok konyhájában már régen kedvelt savanyított formában. Többféle minőségben árulják. Mártások, saláták, öntetek ízesítésére használják leginkább. Pikáns, savanykás íze a megszokott ételeket is különlegessé varázsolja. Az apró zöld bogyók pedig még látványnak is szépek.
|
Bővebben...
|
|
TÁLALÓBAN: CSIRKECOMBOK +1
A híres Kentucky Fried Chicken azaz a KFC világszerte azzal csalogatja a vendégeket, hogy sült csirkéjének ropogós bundáját 11 féle fűszerrel ízesíti, persze összeállításuk szigorúan titkos. Miután a csirke mindenkinek ízlik, így aztán sokan próbálták kitalálni, utánozni a recepturát. Az interneten is számtalan megfejtés található a "titkos” receptre. (Vannak rosszmájúak is, akik szerint közel sincs ennyiféle összetevő a panírban.) Mi sem tudjuk megfejteni a titkot, de egy alaprecepttel szolgálhatunk.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: PAVLOVA TORTÁJA +1
Az Inforádió e heti műsorában elhangzott receptek között beszéltünk Pavlova tortájáról. Heti +1 ajánlatunkat, az Eton Mess-t (ejtsd: íton messz) akár nevezhetjük az elhangzott recept testvérének is. Eton Mess annyit tesz, Eton-i rumli. Fagylaltkelyhünkben, tányérunkban habcsók, eper, tejszínhab - éppúgy, mint egy klasszikus Pavlova torta esetén, csak éppen egy kiadós rumli után az ismert angol középiskola menzáján, ahol az említett torta leesett és összetört. Eperszezonban egyetlen angol asztalról sem hiányozhat!
|
Bővebben...
|
KISKERTEMBEN SOKASODIK A CITROMFŰ
Nagy meglepetésemre idén elszaporodtak a citromfűbokrok a fák alján. Tavaly egy-két tő volt csak, most nem győzöm felfedezni, hol mindenütt zöldell. Igaz tehát, amit a szakkönyvek írnak, hogy ahol a citromfű jól érzi magát, ott megtelepszik és magától elterjed. Évente akár háromszor is lehet szedni a leveleit.
|
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>
|
19. oldal / 39 |