KISKERTEMBEN CSILLAGTÖK
Idén nem panaszkodhatnak a veteményeskert tulajdonosok, a sok esőnek köszönhetően bő volt termés szinte mindenből. Nálam a csillagtök volt a csúcstartó. Annyi termés hozott, hogy egész nyáron ellátott minket. S még most is bőven van mit szedni róla, sőt teli van kis „ufókkal” és virágokkal. A csillagtököt minden formájában szeretjük, rántva, párolva, megtöltve, főzeléknek, csak a tisztítása volt bajos, amíg meg nem tanultuk, hogyan kell egyszer egyszerűen csinálni. Most a Főzőiskola linkre kattintva bárki megnézheti hogyan.
|
|
TÁLALÓBAN: ÁRPAGYÖNGY + 1
Árpagyöngy a hivatalos neve, de legtöbben gersliként ismerik és idegenkednek tőle. Valószínű azért, mert „szegényes” ételként rögzült az emlékezetükben. Pedig kész gyógyszer, számtalan nyomelemet, B vitamint, E vitamint és felbecsülhetetlen értékű rostot tartalmaz. A koleszterincsökkentésben is szerepe van, de csak hántolatlan formában.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: SZŐLŐ + 1
Érik a szőlő, sok helyen már szüretelnek is. Ez a gyümölcs szinte mindent tartalmaz, amire a szervezetünknek szüksége van, ezért annyit kell enni belőle, amennyi csak belénk fér. De természetesen főzhetünk is vele, helyesebben inkább csak gazdagítsuk vele a fogásokat, mert nem tesz jót neki az erős hő.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: PADLIZSÁN +1
Törökparadicsomként már a múlt században is találunk padlizsánrecepteket a magyar szakácskönyvekben, de igazi divatja néhány éve kezdődött a mediterrán konyha terjedésének köszönhetően. Hálás zöldségféle, kalóriában szegény (10 deka mindössze 30 kalória), káliumban, kalciumban gazdag, szelíd ízű, ezért sokféleképpen fűszerezhető, variálható.
|
Bővebben...
|
|
ÚJ TANÉV KEZDETÉN
Új tanév kezdetén sok család kerül új kihívások elé is és nem csak tanulmányi szempontból. Sok családban újra kell szervezni azt, ki hol eszik: otthon vagy a menzán, esetleg azzal is szembe kell nézni, hogy a nagyobb gyerekeknek maguknak kell ellátniuk saját magukat, míg a szülők hazaérnek a munkából. Az is előállhat, hogy a legnagyobbak elkerülnek otthonról és önálló háztartást kell elkezdeni vezetni, esetleg minimális konyhai tudással.
|
Bővebben...
|
TÁLALÓBAN: KÖRTE + 1
Nem minden körte alkalmas sütésre főzésre. A korai fajták gyorsan megpuhulnak, kásássá válnak, a későn érők, például a vilmoskörte és az alexander, nagyszerűen párolhatók, az ízük is teltebb, aromásabb. További körtés recepteket a mellékelt Tálaló linke kattintva közvetlenül érhetnek el vagy a keresőbe beírva találhatnak.
|
Bővebben...
|
HETI AJÁNLAT: SERPENYŐS GOMBA
Mostanában a sok esőnek köszönhetően, sok erdei gombát kapni a piacon. Cukkinival, almával összesütve finom és gyors egytálételt lehet összeütni belőle. A gombától ízes, az almától, cukkínitől könnyű lesz, és nem hiányzik belőle sem a hús, sem a rafinált fűszerek. Rókagombával, vargányával az igazi, de bármilyen fajtából, még laskából is elkészíthető. Ha többféléből készítjük, még izgalmasabb lesz.
|
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>
|
15. oldal / 39 |