Simoncsics

 

 

KISKERTEMBEN CSILLAGTÖK

csillagtokkertbenIdén nem panaszkodhatnak a veteményeskert tulajdonosok, a sok esőnek köszönhetően bő volt termés szinte mindenből. Nálam a csillagtök volt a csúcstartó. Annyi termés hozott, hogy egész nyáron ellátott minket. S még most is bőven van mit szedni róla, sőt teli van kis „ufókkal” és virágokkal. A csillagtököt minden formájában szeretjük, rántva, párolva, megtöltve, főzeléknek, csak a tisztítása volt bajos, amíg meg nem tanultuk, hogyan kell egyszer egyszerűen csinálni. Most a Főzőiskola linkre kattintva bárki megnézheti hogyan.

 

TÁLALÓBAN: ÁRPAGYÖNGY + 1

gersliÁrpagyöngy a hivatalos neve, de legtöbben gersliként ismerik és idegenkednek tőle. Valószínű azért, mert „szegényes” ételként rögzült az emlékezetükben. Pedig kész gyógyszer, számtalan nyomelemet, B vitamint, E vitamint és felbecsülhetetlen értékű rostot tartalmaz. A koleszterincsökkentésben is szerepe van, de csak hántolatlan formában.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: SZŐLŐ + 1

szolohabospalacsintaÉrik a szőlő, sok helyen már szüretelnek is. Ez a gyümölcs szinte mindent tartalmaz, amire a szervezetünknek szüksége van, ezért annyit kell enni belőle, amennyi csak belénk fér. De természetesen főzhetünk is vele, helyesebben inkább csak gazdagítsuk vele a fogásokat, mert nem tesz jót neki az erős hő.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: PADLIZSÁN +1

padlizsanTörökparadicsomként már a múlt században is találunk padlizsánrecepteket a magyar szakácskönyvekben, de igazi divatja néhány éve kezdődött a mediterrán konyha terjedésének köszönhetően. Hálás zöldségféle, kalóriában szegény (10 deka mindössze 30 kalória), káliumban, kalciumban gazdag, szelíd ízű, ezért sokféleképpen fűszerezhető, variálható.

Bővebben...
 

ÚJ TANÉV KEZDETÉN

palacsintaÚj tanév kezdetén sok család kerül új kihívások elé is és nem csak tanulmányi szempontból. Sok családban újra kell szervezni azt, ki hol eszik: otthon vagy a menzán, esetleg azzal is szembe kell nézni, hogy a nagyobb gyerekeknek maguknak kell ellátniuk saját magukat, míg a szülők hazaérnek a munkából. Az is előállhat, hogy a legnagyobbak elkerülnek otthonról és önálló háztartást kell elkezdeni vezetni, esetleg minimális konyhai tudással.

Bővebben...
 

TÁLALÓBAN: KÖRTE + 1

Nem minden körte alkalmas sütésre főzésre. A korai fajták gyorsan megpuhulnak, kásássá válnak, a későn érők, például a vilmoskörte és az alexander, nagyszerűen párolhatók, az ízük is teltebb, aromásabb. További körtés recepteket a mellékelt Tálaló linke kattintva közvetlenül érhetnek el vagy a keresőbe beírva találhatnak.

Bővebben...
 

HETI AJÁNLAT: SERPENYŐS GOMBA

serpenyosgombaMostanában a sok esőnek köszönhetően, sok erdei gombát kapni a piacon.  Cukkinival, almával összesütve finom és gyors egytálételt lehet összeütni belőle. A gombától ízes, az almától, cukkínitől könnyű lesz, és nem hiányzik belőle sem a hús, sem a rafinált fűszerek. Rókagombával, vargányával az igazi, de bármilyen fajtából, még laskából is elkészíthető. Ha többféléből készítjük, még izgalmasabb lesz.

 

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

15. oldal / 39