Csirkecomb kukoricás bundában

Csirkecombot kukoricával párosítani szerencsés választás. A gyerekek biztosan kedvelik, a felnőtteknek pedig csípős formában készíthetjük el. Kompromisszumos megoldás, ha a „bundát” natúr paprikakrémmel fűszerezzük, viszont a tálaláskor csípős ketchupot is teszünk az asztalra, azoknak, akik kedvelik az erős ízeket.

A maradék tésztából sütött palacsinta pedig mindenkinek ízleni fog. Az Inforádió adásában elhangzott  jobbnál-jobb csirkecomb fogásokat  a Tálaló  menüpont alatt  érhetnek el, de a keresőbe beírva is  találhatnak.  számtalan receptet.

Csirkecomb kukoricás bundában

Hozzávalók:

  • 4-5 csirkecomb
  • a tésztához:
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej
  • őrölt bors
  • 1 kiskanál paprikakrém
  • 2 evőkanál olaj
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg morzsolt főtt vagy konzervkukorica
  • a sütéshez: olaj

A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, a forgóknál kettévágjuk. Aki nem szereti a bőrét, le is húzhatja. A húst besózzuk, majd félretesszük. A tésztához a tojást felverjük, a tejet beleöntjük, megsózzuk, megborsozzuk. A paprikakrémet és az olajat belekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A kukoricát villával egy kissé összetörjük, és a tésztába keverjük. A csirkedarabokat először lisztbe, majd a kukoricás tésztába forgatjuk. Végül forró, bő olajban, de kis lángon, mindkét oldalát arany barnára sütjük. Papírtörlőre szedve a fölösleges olajat leitatjuk róla és melegen tartjuk. A maradék kukoricás tésztához még egy kevés lisztet és tejet keverünk, és négy palacsintát sütünk belőle. Tálaláskor a csirkét a palacsintákra rakosgatjuk, ez lesz egyben a köretet.

Tipp

  • A konzervekben több kukorica van, mint a bundázáshoz szükséges 10 deka, ezért a maradékot egy kevés vajon megforgatva és petrezselyemmel bőven megszórva mellészórhatjuk.
  • Ketchupot feltétlen kínáljunk hozzá, hogy jobban csússzon. Ebből az elkészítési módhoz illő, csípős vagy normál változatot kínáljuk.