Tölteni való paprikát a mélyhűtőbe
Legkedvesebb magyar fogásaink közé tartozik a töltött paprika, ám télen nélkülöznünk kell, mert a téli hónapokban kapható import paprika méregdrága, és íze sem közelíti meg a nyári nap érlelte magyarét. Kipróbált, jó megoldás a tölteni való paprikák lefagyasztása néhány paradicsom társaságában. Elkészítéskor elég a paprikákat még fagyott állapotban megtölteni, és ízes paradicsommártásban megfőzni.
Szurkáljuk meg…
Az eltevéshez szép nagy húsos példányokat válasszunk, csumájukat vágjuk ki, ezeket megszáríthatjuk,
majd a paprikacsöveket egy kis kés hegyével több helyen szurkáljuk meg, hogy amikor
megtöltjük, a levegő ezeken távozhasson, és így több töltelék férjen bele.
Csúsztassuk egymásba…
A kicsumázott paprikákat ügyesen egymásba csúsztatjuk, általában hármasával, és az utolsóba belerakunk
egy szem paradicsomot. Ezeket majd a paradicsommártásba dobjuk, finom, friss, nyári ízt kölcsönöznek a fogásnak.
Zacskózzuk be…
Mindenki annyi paprikát tegyen egy zacskóba, amennyit a család majd egyszerre elfogyaszt.
A zacskót miután lezártuk, érdemes még egy másikba is beletenni, nehogy a méretük
és a súlyuk miatt kiszakadjanak.