Tölteni való paprikát a mélyhűtőbe

Legkedvesebb magyar fogásaink közé tartozik a töltött paprika, ám télen nélkülöznünk kell, mert a téli hónapokban kapható import paprika méregdrága, és íze sem közelíti meg a nyári nap érlelte magyarét. Kipróbált, jó megoldás a tölteni való paprikák  lefagyasztása néhány paradicsom társaságában.  Elkészítéskor elég a paprikákat még fagyott állapotban megtölteni, és ízes paradicsommártásban megfőzni.

 

Szurkáljuk meg…

 

Az eltevéshez szép nagy húsos példányokat válasszunk, csumájukat vágjuk ki, ezeket megszáríthatjuk,

majd a paprikacsöveket egy  kis kés hegyével több helyen szurkáljuk meg, hogy amikor

megtöltjük, a levegő ezeken távozhasson, és így több töltelék férjen bele.

 

 

 

 

 

 

 

Csúsztassuk egymásba…

A kicsumázott paprikákat ügyesen egymásba csúsztatjuk, általában hármasával, és az utolsóba belerakunk

egy szem paradicsomot. Ezeket majd a paradicsommártásba dobjuk, finom, friss, nyári ízt kölcsönöznek a fogásnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zacskózzuk be…

Mindenki annyi paprikát tegyen egy zacskóba, amennyit a család majd egyszerre elfogyaszt.

A zacskót miután lezártuk, érdemes még egy másikba is beletenni, nehogy a méretük

és a súlyuk miatt kiszakadjanak.