21. nap – Bárány helyett aszalt szilvás karaj

Igazság szerint Húsvétkor bárányt is kellene enni, de most esélyem sem volt a beszerzésére. Ám ezen a gyönyörű vasárnapon mégis valami ünnepi pecsenyét illett enni. Volt néhány szép karajszeletem és sok, saját magam aszalta szilvám, némi gomba is lapult a hűtőben, és tejszín is akadt.  Ígéretes alapanyagok egy jó mártásos fogáshoz. A hirtelen megpirított hússzeletek mellé került a felszeletelt gomba, a beáztatott aszalt szilva, és együtt puhultak némi húsleves kíséretében. (Abból mindig van eltéve a mélyhűtőben.) A fűszerezésnek is volt jelentősége, az őrölt bors mellett gyömbért is reszeltem bele, mert tapasztalataim szerint az nagyon illik a szilvás ételekhez.  A koronát a tejszín tette fel rá, amivel végül a pecsenyelevet összeforraltam. Volt olyan jó, mint a báránysült lett volna.  Kísérőül kölest főztem hozzá. Szeretem, mert változatosságot jelent a rizsköretek sorában. A recept itt olvasható.