Gyümölcslepény minden változatban

Nyár van, egymást követik az érő gyümölcsök, érdemes hát megtanulni az alábbi egyszerű kevert tészta receptjét, mert egész szezonban nagyszerű gyümölcslepények alapja lehet.  Természetesen mutatósabb a piros gyümölcsökkel, és  bár már végére jár a meggy, de érik a ringló és a szilva, jön a szeder, és szinte valamennyi gyümölcs felhasználható  hozzá.

Gyümölcslepény

Hozzávalók :

  • 20 dkg vaj  margarin is lehet)
  • 15 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 30 dkg   fele finom,fele rétesliszt
  • 2 csomag  vaníliás cukor
  • 1 csomag  sütőpor
  • 0,5 dl rum
  • 1 kg gyümölcs
  •  
  • A tepsi kikenéséhez:
  • 1 evőkanál vaj

1 evőkanál  finomliszt

 

A  vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a tojáshabbal felváltva a cukros masszába forgatjuk. Közben a vaníliás cukrot és rumot is hozzáadjuk. Egy közepes tepsit kivajazunk, belisztezünk, és a tésztát beleterítjük. A tejét megszórjuk a kimagozott és lecsöpögtetett gyümölccsel. 190°C fokra (légkeveréses sütőben 175°C ) előmelegített sütőben közel egy órán át sütjük. Szép lesz, ha kerek tortafomában készítjük, és úgy szeleteljük, mint a tortát.

 

 

.