Gyümölcslepény minden változatban
Nyár van, egymást követik az érő gyümölcsök, érdemes hát megtanulni az alábbi egyszerű kevert tészta receptjét, mert egész szezonban nagyszerű gyümölcslepények alapja lehet. Természetesen mutatósabb a piros gyümölcsökkel, és bár már végére jár a meggy, de érik a ringló és a szilva, jön a szeder, és szinte valamennyi gyümölcs felhasználható hozzá.
Gyümölcslepény
Hozzávalók :
- 20 dkg vaj margarin is lehet)
- 15 dkg porcukor
- 4 db tojás
- 30 dkg fele finom,fele rétesliszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 dl rum
- 1 kg gyümölcs
- A tepsi kikenéséhez:
- 1 evőkanál vaj
1 evőkanál finomliszt
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a tojáshabbal felváltva a cukros masszába forgatjuk. Közben a vaníliás cukrot és rumot is hozzáadjuk. Egy közepes tepsit kivajazunk, belisztezünk, és a tésztát beleterítjük. A tejét megszórjuk a kimagozott és lecsöpögtetett gyümölccsel. 190°C fokra (légkeveréses sütőben 175°C ) előmelegített sütőben közel egy órán át sütjük. Szép lesz, ha kerek tortafomában készítjük, és úgy szeleteljük, mint a tortát.
.