Hűvös eperkrém torta

Lassan itt a nyár, és vele az eper és fagylaltszezon. Az alábbi kreáció mindkettő előnyeit egyesíti, sőt még a háziasszonyt is megkíméli a sütő bekapcsolásától. Nem kíván sem különös szakértelmet, sem sok időt. Mégis nyújt valami újat: tortaként tálalhatjuk, így még ünnepekre, vendéglátására is jó szolgálatot tesz. Ha tejszínhabot kínálunk hozzá, még fokozhatjuk az élvezeteket.

 

Hűvös eperkrém torta

Hozzávalók:

60 dkg eper

3 dkg zselatinpor

3 evőkanál porcukorcukor

3 dl tejszín

15-20 dkg babapiskóta

Az epret megmossuk, kicsumázzuk, 5-6 szemet a díszítéshez félrerakunk. A többit turmixoljuk, majd a tűzre tesszük, s ha forr, a zselatinport kevergetve beleöntjük. Épp csak 1-2 percig főzzük, hogy a zselatin fölolvadjon benne, majd  egészen langyosra hűtjük. Ezután a cukorral keményre vert tejszínhabot beleforgatjuk. Egy kisebb, hosszúkás, mély formát vízzel kiöblítünk, a massza egyharmadát beleöntjük, és a babapiskóták felét könnyedén szorosan ráfektetjük. Jobban illeszkednek, ha a piskóták kerek végeit levágjuk. Tetejüket vizes ecsettel megkenegetjük, az epres keverék újabb egyharmadát rásimítjuk. Ismét piskóta, végül a maradék krém következik. Mélyhűtőbe téve néhány órán át dermedni hagyjuk, de vigyázzunk, nehogy megfagyjon. Tálaláskor a formát egy pillanatra meleg vízzel félig telt tepsibe állítjuk, majd tartalmát óvatosan vágódeszkára borítjuk. Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Elkészítési ideje: 40 perc + fagyasztás