25.nap – A húsvéti sonka második élete
A húsvéti sonkánál aligha van jobb eledel. Ha kellően puha, rózsaszín, nem zsíros, de van egy réteg szalonna is rajta, és mellette ott a főtt tojás, a reszelt torma és a krumpli saláta, az ember legszívesebben minden héten tartana egy húsvétot. Én legalábbis. De a sonkamaradék éppen arra való, hogy ezt a nosztalgikus érzést csillapítsa. Mert a sonkát mindig úgy vesszük, hogy jusson is maradjon is. Ami marad, azt lefagyasztjuk, aztán alig várjuk, hogy ünnepek múltán megsüthessük belőle a sonkás kockát. Én már egy kicsit tovább is gondoltam, tortaformában sütöm meg, amitől, ha lehet fokozni, még étvágygerjesztőbb lesz. Fontos, hogy ne sajnáljuk belőle a tejfölt és a tojást nehogy száraz legyen, mert az nagyon kiábrándító. Aki nem ismerné, annak itt a receptje.