22. nap – Medvehagyma, ha nem jönnek a locsolók
Szeretem a medvehagymát, de miután erős fokhagymaillatot áraszt, meg kell gondolni mikor eszi az ember. Ezekben a napokban azonban nem sok gondolkodnivalóm van. A kertemben nő néhány tő, csábítóak a levelei, s mert már nem is kívánja az ember a kiadós húsos fogásokat, és húsvét hétfőn nem is jönnek a locsolók, kitaláltam, medvehagymás metéltet készítek. Ha az olaszok fokhagymás spagettije működik a petrezselyemmel, miért ne lehetne önálló étel a harsány zöld, fokhagyma ízű medvehagymás metélt? Egy kis hiányérzetem azonban volt, ezért a látvány kedvéért egy kevés sárgarépát és szárzellert is pároltam alá. Mindkettőből van még a hűtőben, ideje ezeket is felhasználni. Csak só és őrölt bors kellett rá, finom és étvágygerjesztő lett. Ajánlom kipróbálásra. A receptje itt elérhető.