6. nap – A legjobb  választás hús helyett  

Böjt van és ráadásul ma péntek. Gomba lesz az ebéd, már egy ideje amúgy is tartogatok egy jó adagot a hűtőben. A gombát mindig is hús alternatívájának tekintettük, igaz kirántva ünnepi ételnek számított, ráadásul nekem a kedvencem, de rendhagyó időket élünk, így most némi lelkiismeret furdalással az önmegtartoztatás felfüggesztése miatt rántott gombafejeket csinálok. A tönkökből holnapra egy kis leves lesz. (Vajon megpárolva egy napig eláll.) És miután időm van majonézt csinálok hozzá, mert az már elfogyott. Egy részét elteszem, hogy később egy kis továbbfejlesztéssel tartármártássá avanzsálhasson. Legutóbb friss tanyasi tojásokat kaptam, így bátran látok hozzá, mert miután nyersen készül, a tojás minősége nagy fontos… Megcsináltam, és valószínűtlenül szép sárgára sikerült. A képen látható is, a receptje pedig ide kattintva olvasható