TÁLALÓBAN: AZ ÜNNEPRŐL MARADTAK ÚJ FORMÁBAN + 1

Húsvét után sokféle ennivaló marad, legfőképpen sonka, amiből a felesleget a gondos háziasszony még idejében lefagyasztja, mert jól jön majd levesek, töltelékek, tészták ízesítésére ünnepek múltán. Ám nem csak a maradék sonka hasznosítható jól, a megszikkadt kalácsból, fehér kenyérből, de még a frissességéből veszteni látszó újhagymából is varázsolhatunk új fogásokat. Ajánlott receptjeinket a mellékelt Tálaló linkre kattintva közvetlenül érhetik el. Azok, akiknek esetleg gondot okozna a rétes elkészítése keressék fel főzőiskola menűpontunk alatt a réteskészítést lépésről-lépésre bemutató képes leírásunkat.

Heti +1 ajánlatunk pedig a közkedvelt és egyszerű palacsinta sonkás töltelékkel.

Sonkás palacsinta

Hozzávalók:

a palacsintához:

30dkg liszt

2 tojás

3-4 dl tej

a sütéshez:

olaj

a töltelékhez:

25 dkg maradék főtt sonka

2 főtt tojás

2-3 dl tejföl

frissen őrölt bors

a tetejére:

5 dkg reszelt sajt

A lisztből, tojásból a tejjel kissé megsózva palacsintatésztát keverünk, és a szokásos módon megsütjük. A sonkát és a főtt tojásokat ledaráljuk, 2 evőkanál tejföllel összekeverjük, megborsozzuk, sózni csak óvatosan szabad, mert a sonka többnyire elég sós. A palacsintákra kenjük, fölcsavarjuk és egymás mellé kiolajozott tűzálló tálba fektetjük. A maradék tejföllel meglocsoljuk, a reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben 10-15 perc alatt átsütjük.

***