Válogatott receptjeink
Cím: Válogatott receptjeink / Tíz éves a Magyar Konyha 1-2 kötet
Sajtó alá rendezte: F.Nagy Angéla,Lénárt Vera, Pákozdi Judit
Kiadó: Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó Vállalat
Megjelent: 1987-1989-ben
A Magyar Konyha, Közép Kelet- Európa első gasztronómiai magazinjának 10 éves fennállása alkalmából született két kötetes receptválogatás. A legjobb receptek után kutatva a tíz év példányait forgatva szembetűnő volt, hogy mennyire változtak ennyi év alatt a receptúrák, ezáltal maga a folyóirat is, de az is kiderült, hogy merre tart a magyar gasztronómia. Az első kötet a leveseket, levesbetéteket, halakat, vadakat, baromfi ételeket, hidegfalatokat, salátákat, meleg tésztákat és a tartósítás módjait foglalta magába. A második kötetben jelentek meg a meleg szendvicsek, pizzák, hamburgerek, marhahús-, sertéshús-, bárány-, birka-, házinyúlételek, belsőségek, főzelékek, köretek, mártások, pácok, olajok, sütemények édességek, torták, krémek, fagylaltok, parfék, sós sütemények, kenyerek és az italok. Így a két kötettel teljes a magazin legjobb receptjeinek válogatása.
Sok száz recept, színes képválogatással
Nem kapható