Az én reformkonyhám
Cím: Az én reformkonyhám
Szerző: Borszékiné, Rétháti Ágnes
Szerkesztő: Pákozdi Judit
Kiadó: Gladiátor Kiadó
Megjelent: 1996
Étkezésünk megváltoztatását soha sem késő elkezdeni … vallja a könyv szerzője aki saját élete példájával bizonyítja, mert nagy betegség után jutott erre az elhatározásra. Mit is jelent reform konyha? Elhagyjuk a húst, felvágottakat, a zsírt, a szalonnát, valamint a finomított lisztet és a cukrot – állítja. Felmerül a kérdés mit is ehetünk ezután: mindenféle teljes szemű gabonát, és a belőlük őrölt liszttel sütött, főzött ételeket. Emellett sok hüvelyest, zöldséget, gyümölcsöt és olajos magvakat, tejjel, tejtermékkel, tojással kiegészítve. Mindig idénynek megfelelő zöldséget, gyümölcsöt, kerülve a vegyszerezett primőrt. Törekedjünk arra, hogy az ételeink fele legalább nyers legyen. A reform ételek elkészítési módjára pedig a szerző által kipróbált számtalan recept ad útmutatást.
Több mint 450 recept, ízelítőnek szánt fotóválogatással
Korlátozott számban megrendelhető