33 mangold recept

Cím: 33 mangold recept
Kiadó: Compu-Typo Kft.
Megjelent: 1992-ben
Címlapfotó: Patyi Árpád

A mángold avagy mangold, származását tekintve a cukorrépa és a takarmányrépa rokona, ízre viszont a spenót édestestvére. Noha a répafélék családjába tartozik, mégsem gumójáért, hanem hatalmas, harsány zöld leveléért termesztik. Két fajtája ismert az un. levélmángold, melynek inkább a levelei nőnek nagyra, a levélnyelek vékonyak maradnak, és a szármángold, amelynek erőteljes levélnyelei gyakran a 10 centi szélességet is elérik. A mángold leveléből a spenóthoz hasonló, de annál szelídebb ízű és színű fogásokat készíthetünk. Főzve, párolva, főzeléknek, felfújtnak, palacsinták és tészták töltésére alkalmas, de meg is tölthetjük. A levélnyelek a spárgához hasonlóan tisztítva és ízesítve kerülhetnek az asztalra. A könyvben mind levélből, mind levélnyélből készült fogások szerepelnek.

Korlátozott számban megrendelhető.