33 cukkini recept
Cím: 33 cukkini recept
Kiadó: 1. kiadásban kiadta az Idegenforgalmi Propaganda Vállalat 2. kiadás Compu-Typo Kft
Megjelent: 1986, 1992
Címlapfotó: Patyi Árpád
Az uborka és a tök házasságából származó cukkini két távoli vidékről, Mexikóból és Nyugat-Indiából jutott el Európába, s lett a mediterrán konyhák kedvelt zöldségféléje. Frissen kellemesen ropogós, íze semleges, tehát olyan lesz, amilyenre ízesítjük. A zsenge példányokat hámozni sem kell. Nyersen is ehető, könnyen emészthető salátákat készíthetünk belőle, de párolhatjuk, süthetjük, főzhetjük, tölthetjük, lerakhatjuk, savanyíthatjuk, kovászolhatjuk. Még sütemény és befőtt is válhat belőle, sőt a virágját is kiránthatjuk. Hűtőszekrényben sokáig eláll, koranyártól késő őszig kapható, rendkívül sokféleképpen elkészíthető, amit a könyvben található receptek bizonyítanak.
Korlátozott számban megrendelhető.