Pirított burgonyatallér gyömbéres almával
Itt az ideje, hogy felhasználjuk a megmaradt tavalyi burgonyát. Megreszelt öreg krumpliból számtalan különböző elnevezésű lepény ismeretes a magyar konyhában, amelyeket vidékenként eltérően szebbnél szebb nevekkel illetnek, ilyenek például: tócsi, tócsni, macok, cicege, lapcsánka, gánica, matutka, krumpliprósza, görhöny lapotyka, lepkepotyi, placki, bramborák. Most egy merőben új, modern változatát ismerhetjük meg.
Hozzávalók:
az almapéphez:
- 80 dkg savanykás alma
- 1 evőkanál citromlé
- 1 közepes vöröshagyma
- körömnyi friss gyömbér
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kiskanál cukor
- 1 erős csöves paprika
- őrölt fehér bors, só
- 50 dkg sütnivaló burgonya
- só
- 6 evőkanál olaj