Medvehagymás pestós tészta

Az olaszok híres  bazsalikomból készült  pestójához (magyarul ejtsd: pesztó) hasonlóan medvehagymával  is  keverhetünk   villámgyors krémet, amivel  finom különleges  eledellé varázsolhatjuk  a legegyszerűbb főtt tésztát. Előre elkészíthető, üvegbe töltve, egy kevés olajjal befedve hűtőben akár egy hétig  is eltartható .  A  fenyőmagot szárazon kissé megpirítjuk. A medvehagyma eveleit nagyjából összevágjuk, és a fenyőmaggal együtt turmixoljuk,  vagy háztartási aprítógépben  pépesre keverjük. A parmezán sajtot hozzáadjuk, óvatosan megsózzuk, megborsozzuk, és tovább keverve apránként az olajat  is beledolgozzuk.  A kifőtt tésztával összekeverjük,  a tetejét reszelt parmezánnal  koronázzuk.

Hozzávalók a medvehagyma pestóhoz:

  • 4 evőkanál fenyőmag
  • 10 dkg medvehagyma
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • só, őrölt bors

a tésztához: fejenként 10 dkg  elég