Libamájas penne zsályával

Libamájat ritkán veszünk-eszünk borsos ára miatt, de pecsenyeliba- vagy kacsamájat már annál inkább, hiszen jóval olcsóbb, ráadásul nem kell belőle személyenként sok, főleg ha kiváló minőségű tésztával társítjuk. A tészták közül is az apró formájukat válasszuk, például pennét, rövid makarónit, masnit, fodros kockát  vagy hasonlót.

A zsálya kitűnő, markáns fűszer hozzá, most még van friss bőven (megjegyzem érdemes otthon nevelni egy-két tövet, a leveléből főzőtt tea jó megfázás esetén). A libamáj sütésének különféle módjait a Főzőiskola menüpontra kattinva ismerthetik meg.

Libamájas penne zsályával

Hozzávalók

  • 25 dkg penne tészta vagy rövid makaróni
  • 4 -5 evőkanál olívaolaj
  • 30 dkg pecsenyeliba- vagy kacsamáj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 15-20 friss zsályalevél
  • őrölt bors

A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és egy evőkanál olívaolajjal elkeverve melegen tartjuk. (A főzővizet nem öntjük ki!) A májat megtisztítjuk, megmossuk, leszárogatjuk, kicsi, vékony szeletkékre vágjuk. A fokhagymát lehéjazzuk, és összezúzzuk, a zsályaleveleket a szárról lecsipkedjük, megmossuk, és a vizet leitatjuk róla. 2 evőkanál olajat serpenyőben megforrósítunk, a májat beledobjuk, és közepes lángon 2 percig sütjük. A tűzről lehúzzuk, és melegen tartjuk. A zsályát és a fokhagymát egy másik serpenyőben a maradék olajon kissé megpirítjuk, a tészta főzővizéből fél decit ráöntünk, a májat hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és kissé összesütjük. Végül a meleg tésztát lazán belekeverjük, és azonnal tálaljuk.

Elkészítési ideje: 30 perc