Chilis, ropogós újburgonya

Az újkrumpli egészben sütéséhez nem szerencsés a szemeket elvágni, lehetőleg egyforma válasszunk, hogy egy időben puhuljanak meg. Ehhez a chilis, fokhagymás változathoz az olívaolaj illik.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 80 dkg újkrumpli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál chili-por
  • fekete bors

A sütőt 200 °C (légkeveréses sütőben 185°C fokra) bekapcsoljuk, hogy előmelegedjen. Közben az újkrumplit többször váltott vízben megmossuk, és a héját ledörzsöljük, de nem kell meghámozni. Egy tálban az olajat a paradicsompürét, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát és a chili-port összekeverjük. Egy kevés borsot is őrölünk bele. A krumplit alaposan megforgatjuk benne, hogy a fűszeres olaj mindenhol érje a szemeket, majd egy tepsibe szórjuk. A forró sütőbe toljuk, és 50 percig sütjük, úgy, hogy időnként megkeverjük. Akkor jó, ha a krumpli ropogósra sült.  Csak ekkor sózzuk meg, lehetőleg tengeri sóval, és azonnal tálaljuk.